28.3. Chili-suklaakakku

Chili-suklaakakku

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2-3 rkl mantelirouhetta
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1-2 tl chilirouhetta tai 1 punainen tuore chili pilkottuna
  • Kuorrutus:
  • 150 g talous-/tumaa suklaata
  • 1 dl kermaa
  • 25 g voita

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila sitten liedeltä. Paloittele lämpimään voihin suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, myös chili, ja siivilöi ne taikinaan. Kaada tasaiseksi sekoitettu seos vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa sekä voi ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kaada hieman jäähtyneen kakun päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat