27-vuotiaan vaimonsa katoamisesta järkyttynyt aviomies: "Täysin käsittämätöntä"

Tiistaina kadonneen tshekkinaisen matkapuhelin on signaalin perusteella jäljitetty Ämmässuon kaatopaikan lähistölle. Sen jälkeen sen jäljet ovat hävinneet.
Asiasta kertoo MTV uutisille Nela Utkinan aviomies Sergei Utkin

– Poliisi selvittää parhaillaan sitä, onko hänen luottokorttejaan käytetty missään. Odotamme sitä tietoa parhaillaan, Utkin kertoo hyvin ahdistuneella äänellä. 

Nela Utkinan lähipiiri on äärimmäisen järkyttynyt tapahtuneesta. He ovat yrittäneet etsiä Utkinaa itsekin muun muassa tämän suosimilta lenkkipoluilta – tuloksetta. Mitään syytä 27-vuotiaan puolison katoamiselle aviomies ei osaa kuvitella.

– Yritin päivän mittaan soitella hänelle tapani mukaan. Puhelin kyllä soi, mutta hän ei vastannut. Ajattelin, että hän on varmaan jossain kokouksissa, enkä ajatellut siitä silloin sen kummempaa.

– Myöhemmin odottelimme häntä iltaseitsemän maissa ystävien kanssa, ja ihmettelimme, kun häntä ei kuulunut. Sitten kuulin työnantajalta, että hän olikin ilmoittautunut työnantajalle sairaaksi. Normaalisti hän olisi varmasti kertonut sellaisesta minullekin. 

Mitään riitaa tai ikävyyksiä ei ennen katoamista ollut, eikä mitään muutakaan mikä voisi selittää äkillisen katoamisen.

– Kävimme elokuvissa ja pyöräilemässä, vanhempieni piti tulla kylään... kaikki oli ihan tavallisesti, ihan hyvin. Hän on myös ollut ihan terve. Tämä on täysin käsittämätöntä.

Utkinin pariskunta on asunut Suomessa jo vuosikausia. Venäläissyntyinen Sergei Utkin työskentelee suuressa suomalaisessa talonrakennusyhtiössä.

Tshekkiläissyntyinen Nela Utkina puolestaan on töissä start up -yritysten parissa ja on tehnyt myös kansalaisjärjestötyötä.

– Poliisi on kyllä auttanut aktiivisesti. Odotamme nyt tietoa korttien käytöstä. Jos joku esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä voi selvittää, onko hän liikkunut vaikkapa junalla tai bussilla, siitäkin voi olla apua. Toivon, että jos joku voi tällaista tietoa hankkia, nämä tiedot kerrotaan suoraan poliisille, Utkin vetoaa. Hän myös toivoo, että asian julkisuus auttaisi etsinnöissä. 

Kadonnut Nela Utkina on 178 senttiä pitkä ja hänellä on ruskeat hiukset. Yllään hänellä oli katoamishetkellä musta nahkatakki ja jalassa lilat lenkkarit. Mukana oli myös harmaa reppu.

Havainnot kadonneesta voi ilmoittaa Helsingin poliisille tai numeroon 044-209 1328.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.