27.4 Halvaherkkuja

Kahvi-halvavaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 100 g halvaa (vanilja tai kaakao)
  • 1 dl espressokahvia
  • (2 rkl konjakkia tai vettä)

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sulata kylmässä vedessä liotettu liivate kiehautettuun konjakkiin tai veteen ja yhdistä se kahvin kanssa. Sekoita nyt muna-sokerivaahto, kahvi sekä raastettu halva keskenään. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon, kaada massa tarjoiluastiaan ja hyydytä jälkiruokaa jääkaapissa parin kolmen tunnin ajan.

Halva-mansikkatorttu

  • Pohja:
  • 125 g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • Täyte:
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 100 g halvaa
  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1?2 l tuoreita tai pakastemansikoita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten ja kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pane piiraspohja jääkaappiin puoleksi tunniksi ja paista sitä sen jälkeen 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota piiraspohja vuoasta. Sekoita rahkan joukkoon sokerit ja raastettu halva. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen joukkoon. Perkaa ja paloittele puolet mansikoista ja kääntele ne täytteen joukkoon. Lusikoi täyte piirakkapohjalle ja koristele mansikoilla sekä halvaraastella.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat