26.11.2003 Broileri-kasvispiirakka ja kaalisalaatti

400 g valmispiirakkataikinaa (peruna tai ruis)

runsas puolet grillatun broilerin lihasta tai n. 400 g broilerisuikaleita
500 g:n pss pakastevihannessekoitusta esim. ranskalaisia vihanneksia
1 prk (200 g) maustettua kevyttuorejuustoa (esim. yrtti tai valkosipuli)
1 dl ruokakermaa (5-15%)
3 munaa
(1 rkl vehnäjauhoja)
1 tl suolaa
2 tl yrttisekoitusta (Herbes de Provances)
n. 1 dl (kevyt)juustoraastetta

1. Nosta taikina sulamaan huoneenlämpöön.
2. Irrota grillatusta broilerista lihat luista ja nahoista. (Luista ja nahoista voi keittää liemen ja valmistaa seuraavana päivänä vaikka broilerikeiton tai risoton). Käytä osa broilerinlihasta piirakkaan, osa slaattiin, keittoon, risottoon tms. Paloittele liha. Jos et saa kaupasta grillattua borileria, osta esim. broilerisuikaleita tai rintafileitä ja kypsennä ne. Mausta vähän ja anna jäähtyä hetken aikaa.
3. Kauli taikina vuokaan sopivaksi (mielellään metallivuoka halkaisija n.28 cm). Voit vuorata pinnoitetun vuoan leivinpaperilla tai käyttää kypsän piirakan leikkaamiseen muovilastaa, jos leikkaat veitsellä piirakkaa vuoasta, pinta naarmuuntuu pahasti. Kypsennys onnistuu myös irtopohjavuoassa. Pistele taikinaan haarukalla muutama reikä ja laita reunoille alumiinifoliokaulukset, jotta taikina pysyy ylhäällä. Kypsennä (erityisen tärkeää, jos käytät keramiikkavuokaa) n.10 min. 225 asteessa alimmalla ritilätasolla.
4. Sekoita broileripalat ja vähän sulaneet pakastevihannekset ja mausta ripauksella suolaa ja yrttiseoksella. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma, vähän vehnäjauhoja ja tuorejuusto.
5. Levitä broileri-kasvisseos vuokaan, josta alumiinifoliosuikaleet on poistettu ja kaada päälle munaseos. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. 6. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tai keskimmäisellä ritilätasolla 30-40 min. tai kunnes munaseos hyytynyt. Tarjoa lämpimänä salaatin kera.

Kaalisalaatti


lohko kaalia tai 1/2 rapealehtinen keräsalaatti
1-2 porkkanaa
2 tomaattia

2 rkl ananas-, appelsiini tai sitruunamehua
3 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Raasta kaali hienoksi ja meheväksi tai leikkaa rapea salaatti ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat ja kuutioi tomaatit.
2. Sekoita kastikeaineet ja kaada salaatille. Sekoita ja anna mehustua kylmässä hetken aikaa.


Lue myös:

    Uusimmat