26.1. Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa ja jäätelöä

Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa

  • 400 g possun fileesuikaleita
  • puolikas kiinankaali
  • 1 punainen paprika
  • 100 g tuoretta ananasta paloina
  • 1 punasipuli suikaleina
  • Kastike:
  • 1 prk mangososetta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl siirappia
  • puolikas punainen chili hienonnettuna

Sekoita kaikki kastikeainekset sekaisin ja lisää fileesuikaleiden joukkoon. Anna marinoitua hetki. Kuumenna wokkipannulla hieman öljyä ja laita suikaleet kuumalle pannulle, kypsennä muutama minuutti. Lisää pannulle suikaloitu paprika ja sipuli sekä paloiteltu ananas. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kiinankaalisuikaleet. Kääntele hetki ja tarjoa keitetyn riisin kera.

Friteeratut omenat

  • Frityyritaikina:
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1-1,5 dl kermaa
  • 1 kanamuna
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • kanelia
  • 4 hapokasta omenaa
  • Tarjoiluun vaniljajäätelöä

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Kuori omenat, poista kota omenaporalla ja leikkaa omenat renkaiksi. Kasta renkaat frityyritaikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi. Voit kokeilla öljyn kuumuutta taikina tilkalla. Kun sen ympärillä poreilee pieniä kuplia, öljy on riittävän kuumaa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat