25.3.2004 Valkosipulikeitto ja bruchetta

Valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto (4 annosta)

  • 2 suurta perunaa (rosamunda)
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 sipuli
  • 1/4 juuriselleriä
  • 1 laakerinlehti
  • 4-5dl kanalientä/ vettä
  • 1 prk ruokakermaa tai maitoa
  • voita tai öljyä
  • suolaa ja pippuria

Kuori perunat, valkosipulit, sipuli sekä selleri ja kuutioi ne pieniksi. Kuullota kasvikset ja laakerinlehti voissa tai öljyssä noin 5min. Lisää kanaliemi ja keitä kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Lisää kerma ja jatka keittämistä n. 10min. miedolla lämmöllä. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Bruschetta (4 annosta)

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • 2 tomaattia
  • suolaa ja pippuria
  • sokeria

Sivele leivät kevyesti valkosipulilla maustetulla oliiviöljyllä ja paahda leivät rapeiksi kuumalla pannulla. Poista tomaateista siemenet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Mausta tomaattikuutiot suolalla, pippurilla sekä ripauksella sokeria.

Reseptit: Samuli Wirgentius / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat