24.8. Juustomuffinit ja pähkinäsalaattia sekä marinoitua melonia

Juustomuffinit

  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 10-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 4 dl mustaleima emmentaljuustoraastetta

Vatkaa maito, kananmunat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen koko ajan vatkaten nesteen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita 2 dl juustoraastetta ja tomaatit taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Ripottele muffinien pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200 asteissa uunissa n. 20 minuuttia.

Vihreä salaatti

  • Nippu erilaisia salaatinlehtiä
  • 2 punasipulia
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Revi salaatinlehdet ja siivuta punasipulit ja lisää ne salaattiin. Paahda hasselpähkinät kevyesti kuumalla pannulla ja lisää ne jäähtyneinä salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja mausta etikalla ja öljyllä.

Marinoitua melonia

  • 1 vesimeloni
  • 1 dl sokeria
  • nippu tuoretta piparminttua tai minttua
  • 2 limetin kuori raastettuna
  • 2 limetin mehu

Leikkaa melonista kolmioita. Murskaa huhmareessa sokerin joukkoon limetin kuorta ja tuoretta minttua. Ripottele sokeri melonin päälle. Purista vielä limeteistä mehut melonikolmioille ja tarjoile.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat