23.1.2004 Grillipihvi, maustevoita ja paahdettuja paprikoita (4 annosta)

Grillipihvi

600 g naudan ulkofileetä
suolaa ja pippuria
voita ja/tai öljyä paistamiseen

Leikkaa ulkofilee pihveiksi ja nuiji kevyesti. Anna olla huoneen lämmössä tunnin verran. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pannulla voissa tai öljyn ja voin sekoituksessa.

Maustevoi

100 g voita
1 hienonnettu sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl punaviiniä
suolaa ja pippuria
sokeria
1 rkl hienonnettua timjamia

Hauduta hienonnettu sipuli, valkosipuli ja timjami punaviinissä niin että kaikki viini imeytyy sipuliin. Jäähdytä ja sekoita notkeaan voihin, mausta ja levitä pötköksi leivinpaperin päälle, rullaa tiukaksi rullaksi, jäähdytä ja leikkaa noin 1 cm paloiksi pihvin päälle.

Paahdetut paprikat

3 punaista paprikaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Leikkaa paprikat kuuteen osaan, pyörittele oliiviöljyssä ja mausta. Paahda uunissa 200 C noin 12 minuuttia.

Salaatti

1 kerä romaine-salaattia
50 g vuohenjuustoa
2 rkl maitoa
suolaa ja valkopippuria
hyppysellinen cayennepippuria tai muutama tippa tabascoa
Revi romaine-salaatti. Sekoita vuohenjuustoon sen verran maitoa että se notkistuu salaatinkastikkeen paksuiseksi, mausta ja sekoita juuri ennen tarjoilua salaattiin.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat