22.8. Pekoni-lohi ja perunasalaatti

Pekoni-lohi parilalla

  • 4 x n. 200 g kokoista nahatonta lohifilee palaa tai yksi kokonainen filee
  • merisuolaa
  • viherpippurirouhetta
  • 1 ruukku oreganoa
  • 8 siivua pekonia

Hienonna merisuola, viherpippuri ja oregano huhmareessa. Hiero seos lohen pintaan. Kääri lohi kelmuun ja nosta jääkaappiin yöksi. Putsaa lohen pinnalta ylimääräiset mausteet ja kääri siivut pekoniin. Grillaa lohta parilalla tai grillissä jokaiselta puolelta niin, että pekoni ruskistuu. Tarjoile perunasalaatin kanssa.

Perunasalaatti

  • 700 g pieniä keitettyjä ja jäähtyneitä perunoita
  • 2 punasipulia
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • koristeeksi vesikrassia tai herneenversoja

Kuutioi perunat ja sipulit. Sekoita kermaviilin joukkoon appelsiinin mehu, -kuori ja mausteet ja kaada perunoiden joukkoon. Koristele salaatti vesikrassilla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat