22.8. Haudutetut porsaankyljykset ja perunamuusia

haudutetut porsaankyljykset ja perunamuusia
haudutetut porsaankyljykset ja perunamuusiaRuokala
Julkaistu 22.08.2005 00:00(Päivitetty 22.08.2005 15:15)

Haudutetut porsaankyljykset

  • 4-6 porsaankyljystä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 1 tl salviaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 2-3 dl lihalientä

Sekoita kulhossa soijakastikkeen joukkoon mustapippuri, salvia ja paprikajauhe. Nuiji porsaankyljyksiä kevyesti esim. rystysillä ja levitä mausteseos kyljyksien pintaan. Laita kyljykset laakeaan vuokaan ja paloittele mukaan porkkanat ja sipulit. Kaada vuokaan lihaliemi ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min. Käännä kyljykset kypsennyksen puolivälissä.

Perunamuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
  • nokare voita
  • 3 dl kuumaa maitoa
  • suolaa
  • kesäsipulin varsia ja/ tai tuoretta basilikaa

Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Anna niiden ‘höyrytä’ kuiviksi. Survo perunat survimella tai sähkövatkaimella ja kaada joukkoon kuuma maito sekä voi. Mausta suolalla sekä sipulin varsilla tai hienonnetulla basilikalla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle