22.5. Korvasienikeitto tai -muhennos

Kermainen korvasienikeitto/ -muhennos

  • 5 dl korvasieniä ryöpättynä
  • 1-2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5-1 l kasvis- tai kanalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa tai 1-2 tl kuivattua rakuunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • tarjoiluun mm. keitettyä parsaa ja paistettua lohta

Hienonna sienet ja sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sienistä ylimääräinen neste pois. Lisää sipulisilppu ja pyöräytä kerran pari. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin sieni-sipuliseoksen joukkoon. Kaada kattilaan liemi ja keitä 5 minuuttia. Lisää kerma ja rakuuna, kiehauta ja keitä toiset 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitetyn vihreän parsan ja paistetun tai savustetun lohen kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat