22.5. Jauhelihakeitto ja pienet uunijäätelöt

Jauhelihakeitto

  • 400 g jauhelihaa
  • 3 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pieni purjo tai kevätsipulia
  • 50 g selleriä
  • 50 g palsternakkaa
  • 1,5 l lihalientä
  • suolaa
  • maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • tilkka öljyä
  • tuoretta persiljaa

Ruskista jauheliha pannulla. Paloittele perunat, porkkanat, purjo, selleri ja palsternakka kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää joukkoon kasvikset. Kaada päälle lihaliemi ja lisää mausteet. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää joukkoon jauheliha. Kuumenna ja tarkista maku. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja tarjoile.

Marjaisa uunijäätelö

  • 1 valmis torttupohja
  • Kostutukseen:
  • 0,5-1 dl mansikkamehua
  • Täytteeksi:
  • 2 dl mansikoita
  • 3 dl vadelmia
  • 1 l jäätelöä
  • Marenki:
  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Säädä uuni 275 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Leikkaa torttupohjasta neljä uuninkestävän annosmaljan pohjan kokoista palaa. Nosta torttupohjat annosmajoihin ja kostuta niitä mansikkamehulla. Ripottele pohjien päälle viipaloidut mansikat ja vadelmat. Täytä kulhot jäätelöllä. Peitä jäätelön pinta hyvin marenkivaahdolla ja nosta vuoat uuniin 4-5 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat kauniin värin. Tarjoile heti!

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat