22.11.2002 Kinkku-paprikapiirakka

(pellillinen)

150 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta
n. dl silputtua persiljaa
1 prk ( 250 g ) rahkaa

n. 250 g savukinkkusuikaleita
2-3 dl pieniä paprika- tai kesäkurpitsakuutioita
n. 2 dl salsa- tai pastakastiketta tai tomaattiketsuppia
3 keltuaista
n. 1 tl Provencen yrttiseosta tai timjamia
mustapippuria, ripaus suolaa

3 valkuaista
3 dl juustoraastetta
suolapähkinärouhetta

1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet.
2. Lisää silputtu persilja sekä rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä tai leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi ja vedä taikinalevy leivinpaperin avulla pellille. Käännä reunat noin cm:n leveydeltä.
4. Sekoita valitsemasi kastikkeen joukkoon kinkkusuikaleet, keltuaiset, yrttiseos, mustapippuri ja suola.
5. Levitä seos pohjataikinan päälle. Ripottele päälle paprikakuutiot.
6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon juustoraaste.
7. Annostele seos ensin täytteen päälle pieniin kekoihin ja levitä lopuksi haarukalla. Ripottele pinnalle suolapähkinärouhetta.
8. Paista 225 asteessa uunin alaritilätasolla 15-18 minuuttia.
9. Anna piirakan jäähtyä hetki. Leikkaa levystä neliöitä tai kolmioita. Tarjoa glögin kanssa. Piirakka sopii myös kahvipöydän suolaiseksi leivonnaiseksi tai raikkaan salaatin kanssa iltapalaksi.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat