22.1.2004 Possunkylkeä ja wokkikasviksia (4 annosta)

Possunkylki

800 g kypsää possunkylkeä (savustettua tai savustamatonta)
4 rkl hunajaa
1-2 dl lihalientä tai vettä
suolaa ja pippuria

Poista possunkyljestä sitkeä nahka vähän veistä apuna käyttäen. Leikkaa possu annospaloihin ja laita possun palat paistinpannuun nahkapuoli alaspäin. Ruskista possua kunnes se on saanut kullankeltaisen värin pintaan. Lisää pannulle n. 1-2 dl lämmintä lihalientä ja hunaja. Anna hautua hetki. Nosta kylkipala uunivuokaan ja kaada mukaan liemi. Siirrä possu uuniin lämpiämään 150 asteeseen 10-15 minuutiksi. Valele possua vuokaan nkertyvällä liemellä.

Wokkikasvikset

1 kiinankaali
1 punasipuli
2 porkkanaa
2 dl ituja
3 rkl oliiviöljyä
(1 rkl seesaminsiemenöljyä)
2 rkl fish saucea tai maun mukaan
suolaa ja pippuria maun mukaan
Silppua sipuli, kaali ja porkkanat suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy wokkipannussa (paistinpannu käy myös), lisää kasvikset ja kypsennä niitä hetki välillä kasviksia pyöritellen. Mausta seesaminsiemenöljyllä ja fihsaucella. Lisää lopuksi idut.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat