21.9. Kalapyörykät ja anis-ananas

Kalapyörykät

  • 600 g lohifileetä kuutiona
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 valkuaista
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sweetchilikastiketta
  • kalalientä kypsyttämiseen

Sekoita nopeasti lohikuutiot kylminä sekaisin tehosekoittimessa ja lisää kerma tasaisena nauhana. Sammuta kone ja lisää joukkoon mausteet sekä munan valkuaiset. Sekoita vielä kerran lyhyesti niin, että saat samettisen sileän taikinan. Valmista taikinasta pyöryköitä, jotka kypsennät kiehuvassa kalaliemessä. Kun pyörykät nousevat nesteen pintaan ovat ne kypsiä. Tarjoile nuudelien tai kasvisten kanssa.

Aniksen makuinen ananas

  • 1 tuore ananas
  • 1 prk (n. 150 g) mascarponetuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • Liemi:
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 tähtianista
  • koristeluun yrttejä ja tomusokeria

Valmista liemi. Kaada kattilaan sokeri, vesi sekä tähtianikset. Keitä 15 minuutin ajan hiljalleen ja jäähdytä. Kuori ananas ja leikkaa siitä ohuita viipaleita ja nosta viipaleet marinoitumaan haaleaan liemeen. Sekoita maustumisen aikana tuorejuusto, kerma sekä sokerit keskenään. Nosta ananasrengas jälkiruokalautaselle ja lusikallinen vaahtoa päälle. Nosta toinen ananasrengas päälle niin, että täyte jää sisälle piiloon. Koristele annos tuoreella mintulla ja tomusokerilla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat