20.8. Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan ja pekoniyllätys

Kesän reseptikilpailujen voittajat:

Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan

  • Marinadi:
  • 4 dl vettä
  • 1 dl keskihapokasta kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 sipuli pieneksi silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
  • 1 tuore timjaminoksa tai 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tuore oreganonoksa tai 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä (tai tuoreen fenkolin vartta)
  • 1 tuore persiljanoksa
  • suolaa maun mukaan (1-2tl)

Laita kaikki marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää paloiteltu kukkakaali ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsä. Nosta kukkakaali pois liemestä ja jäähdytä. Siivilöi marinadi ja jäähdytä sekin. Kaada jäähtynyt marinadi kukkakaalien päälle ja ripottele vielä pinnalle persiljaa ennen tarjoilua. Tarjoilen tätä herkullista mausteliemessä keitettyä ja marinoitua kukkakaalia grilliruokien lisäkkeenä ja iltapalana lämpimän leivän kera.

Ps. Liemi sopii hyvin myös fenkolille, kesäkurpitsalle ja sipulille.

Resepti: Kalle Lyytinen, Kuopio

Paras kesämökin vierasvara: Pekoniyllätys

  • pekonia
  • kananmunia
  • kirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • yrttejä maun mukaan

Vuoraa muffinivuoan aukot pekoniviipaleilla ja särje jokaiseen aukkoon yksi muna. Lisää puolikas kirsikkatomaatti ja mausteita maun mukaan. Paista n. 200 asteessa uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Viveca Tikkanen

Lue myös:

    Uusimmat