500 g broileri- tai kalkkunajauhelihaa
10-13 cm:n pätkä (n.150 g) kurkkua
3-4 kevätsipulia
(pala paprikaa tai 1/2 mieto chili)
1 rkl maissitärkkelystä (Maizenaa)
4-8 rkl chili-, sweet chili-, maustettua tomaatti- tai muuta grillaus/marinointi/maustekastiketta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1. Leikkaa kiinteä kurkun pätkä pieniksi kuutioiksi tai raasta se. Jos kurkku on iso ja siemenosa pehmeä, halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Leikka huuhdotut kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Jos haluat käyttää paprikaa tai chiliä, hakkaa se pieniksi kuutioiksi.
2. Maista grillaus/marinointikastikkeesi vahvuus. Lisää tulista vähemmän kuin mietoa. Kupan hyllyiltä löytyy suuri määrä erilaisia kastikkeita, myös kevään uutuusmakuja.
3. Kaada jauheliha kulhoon, lisää muut aineet ja sekoita hyvin puuhaarukalla tai käsin. Pyörittele taikinasta 8 palloa ja painele ne litteiksi pihveiksi ja nosta leivinpaperilla peitetylle työlaudalle. Pihvit voivat maustua hetken ennen paistamista. Voit nostella taikinasta myös lusikalla kokkareita suoraan pannulle ja painella ne litteiksi. Pese kädet hyvin.
4. Lirauta pinnoitetulle pannulle vähän öljyä tai juoksevaa margariinia tai voimariinia. Paista pihvejä keskilämmöllä n. 5 min. kummaltakin puolelta. Vähennä lämpöä tarvittaessa.
5. Tarjoa pihvien seuraksi esim. cuscusia ja parsa- ja/tai kukkakaalia. Voit lisätä kypsän pihvin päälle myös vähän käyttämääsi maustekastiketta.