20.5.2003 Broileri-kurkkupihvit ja raparperipiirakka

500 g broileri- tai kalkkunajauhelihaa
10-13 cm:n pätkä (n.150 g) kurkkua
3-4 kevätsipulia
(pala paprikaa tai 1/2 mieto chili)
1 rkl maissitärkkelystä (Maizenaa)
4-8 rkl chili-, sweet chili-, maustettua tomaatti- tai muuta grillaus/marinointi/maustekastiketta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

1. Leikkaa kiinteä kurkun pätkä pieniksi kuutioiksi tai raasta se. Jos kurkku on iso ja siemenosa pehmeä, halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Leikka huuhdotut kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Jos haluat käyttää paprikaa tai chiliä, hakkaa se pieniksi kuutioiksi.
2. Maista grillaus/marinointikastikkeesi vahvuus. Lisää tulista vähemmän kuin mietoa. Kupan hyllyiltä löytyy suuri määrä erilaisia kastikkeita, myös kevään uutuusmakuja.
3. Kaada jauheliha kulhoon, lisää muut aineet ja sekoita hyvin puuhaarukalla tai käsin. Pyörittele taikinasta 8 palloa ja painele ne litteiksi pihveiksi ja nosta leivinpaperilla peitetylle työlaudalle. Pihvit voivat maustua hetken ennen paistamista. Voit nostella taikinasta myös lusikalla kokkareita suoraan pannulle ja painella ne litteiksi. Pese kädet hyvin.
4. Lirauta pinnoitetulle pannulle vähän öljyä tai juoksevaa margariinia tai voimariinia. Paista pihvejä keskilämmöllä n. 5 min. kummaltakin puolelta. Vähennä lämpöä tarvittaessa.
5. Tarjoa pihvien seuraksi esim. cuscusia ja parsa- ja/tai kukkakaalia. Voit lisätä kypsän pihvin päälle myös vähän käyttämääsi maustekastiketta.

Raparperipiirakka

1 pkt (600 g) pakastepullataikinaa

350-400 g (4-5 vartta) raparperia
1 dl kermaviiliä tai Fraiche 2% rasvaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
n. 1 dl sokeria

1. Lue Myllyn Paras pakastepullataikinan ( yksi Vuoden 2003 Tähtituotteista) ohjeet pakkauksesta. Nosta jäiset taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille vähän irti toisistan, peitä liinalla ja anna sulaa ja kohota lämpimässä (esim. kuumaa vettä täynnä olevan tiskialtaan päällä) n. 1 tunti.
2. Leikkaa sillä aikaa raparperi ohuiksi paloiksi. Sekoita muna ja 1/4 dl sokeria ja vaniljasokeri kermaviilin tai Painonvartijat Fraichen 2% rasvaa joukkoon.
3. Kun taikinalevy (koko n. 30x22 cm) on hyvin kohonnut, nipistele levyt yhteen ja nosta reunoja vähän kahdelle reunalle ja taita leivinpaperi reunaksi kahdelle sivulle (veitset painoksi).
4. Ripottele raparperipalat tasaisesti taikinalevylle ja 1/4 dl sokeria raparperien päälle. Liruttele kermaviiliseos raparperiepalojen päälle.
5. Paista 180-200 asteessa 20-30 min. Tarjoa vähän jäähtyneenä. Vihje: Jos haluat ohuen, uunipellisi kokoisen levyn, anna taikinalevyjen sulaa lämpimässä n. 1/2 tuntia, nipistele levyt yhteen ja kauli pellisi kokoiseksi levyksi. Anna kohota hyvin. Lisää isommalle levylle vähän enemmän raparperipaloja. Ohut pohja myös kypsyy vähän nopeammin.


Lue myös:

    Uusimmat