20.2.2004 Blinit savulohen ja sienten kera (4 annosta)

Blinitaikina

3 dl maitoa
15g tuorehiivaa (1/ 3 pala)
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuumaa maitoa
1 dl olutta
2 tl suolaa
2 munaa

Sekoita keskenään haalea maito ja hiiva. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peittele ja anna olla huoneenlämmössä noin neljä tuntia.

Lisää taikinaan kuuma maito, olut ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista blinit blinipannussa tai ohukaispannussa. Tarjoile perinteisesti smetanan, sipulin ja mädin kanssa tai kokeile myös savulohi- ja sienitäytettä.

Savulohitäyte

300 g kylmäsavulohta
2 keitettyä kananmunaa
1 dl hienonnettua tilliä
2 dl kermaviiliä
1-2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 sitruunan mehu

Hienonna kylmäsavulohi veitsellä ja kananmuna haarukalla. Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa hetki.

Sienitäyte

1 pkt pekonia
200 g tuoreita herkkusieniä
1 pieni sipuli
1-2 rkl voita
2 dl kermaa
1 tl suolaa ja pippuria
hienonnettua persiljaa

Leikkaa pekoni, sienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää joukkoon sipulit. Lisää myös sienet sekä pekoni. Kuullota niin, että sienet kypsyvät. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Anna hautua kunnes seos on muhennosmaista. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Reseptit: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat