19.2. Nakkimunakas ja itusalaatti

Munakas

Kahdelle hengelle

  • 200 g nakkeja
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • loraus kivennäisvettä
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 0,5 purjo
  • 8 kirsikkatomaattia
  • voita paistamiseen
  • 150 g aurajuustoa
  • (tai juustoraastetta)

Riko kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, kivennäisvesi ja mausteet. Sekoita kevyesti. Hienonna purjo ja paloittele nakit. Kuumenna paistinpannussa hieman voita ja paista nakkeja hetki. Lisää pannulle purjosipulit ja anna niiden pehmetä. Kaada päälle muna-maitoseos ja anna munakkaan paistua rauhassa. Paista ensin suhteellisen kovalla lämmöllä ja madalla lämpöä pikkuhiljaa ja anna munakkaan hyytyä rauhassa. Voit kääntää munakkaan, kun se on hyytynyt ja ottaa värin myös toiselle puolelle, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit jättää munakkaan kääntämättäkin. Kun munakas on hyytynyt, ripottele päälle aurajuustoa tai juustoraastetta ja peitä pannu kannella hetkeksi, että juusto kuumenee ja sulaa hieman. Halkaise kirsikkatomaatit. Liuta munakas tarjoiluvadille, laita päälle tomaatit ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.

Itusalaatti

  • 1 ruukku rapeaa lehtisalaattia
  • 2 verigreippiä
  • 4 dl itusekoitusta
  • valkoista balsamicoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippurirouhetta

Kuori greipit veitsellä ja leikkaa ohuita nahattomia fileitä hedelmälihasta. Revi salaatti tarjoiluastiaan. Lisää päälle verigreipin siivut ja idut. Pirskottele päälle balsamicoa, öljyä, suolaa ja pippuria. Tarjoile munakkaan kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat