18.8.2003 Kaalisalaatti ja kaalia jogurttikastikkeella

Kaalisalaatti

400 g varhaiskaalia
100 g punakaalia
1 punainen chili
0,5 dl viinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria tuoretta oreganoa
1/2 dl oliiviöljyä

1. Suikaloi kaalit juustohöylällä.
2. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi.
3. Sekoita chili, etikka, suola ja sokeri keskenään ja lisää seos kaalisuikaleiden joukkoon.
4. Anna mehustua jääkaapissa muutaman tunnin.
5. Lisää joukkoon hienonnettua oreganoa ja oliiviöljyä. Käytä lisäkkeenä tai paahdettujen ruisleipien päällä.

Kaalia jogurttikastikkeella

1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
200 g pinaattia
0,5 rkl öljyä
2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa) suolaa ja pippuria
1 prk ruokajogurttia
1 rkl juoksevaa hunajaa

1.Leikkaa kukka- ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna pinaatti.
2.Höyrytä tai ryöppää kukka- ja parsakaalin nuppuja kiehuvassa vedessä tai mikrossa muutama minuutti. Valuta nuput hyvin.
3.Kuumenna vokissa tilkka öljyä, lisää pannuun jeera ja hienonnetut pinaatit. Sekoittele muutama minuutti, kunnes pinaatit ovat kuullottuneet. Lisää joukkoon kaalit, suolaa ja pippuria, sekoittele vielä muutama minuutti.
4.Lisää pannuun hunaja ja jogurtti. Kuumenna nopeasti ja ota pannu pois liedeltä. Tarjoa heti.


Lue myös:

    Uusimmat