16.6.2004 Savukalasalaatti (4 annosta)

  • salaatin lehtiä
  • 2 avokadoa
  • 1/2 sitruuna
  • savu- tai graavikalaa (esim. savupallasta)
  • 2-3 tomaattia
  • 4 keitettyä perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1/2 prk tai pss vihreitä papuja
  • kastike:
  • 3/4 rkl viinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • mustapippuria
  • (ripaus suolaa)
  • cayenne- tai chilipippuria
  • tilliä

Sekoita kastike, mausta sopivan tuliseksi chilillä tai cayennepippurilla. Leikkaa perunat viipaleiksi ja hienonna sipuli. Sekoita perunat, sipuli, pavut ja kastike keskenään. Anna marinoitua jonkin aikaa, mieluiten muutama tunti. Kuori avokadot, poista siemenet ja viipaloi. Purista päälle sitruunamehua, jottei avokadoviipaleet tummu. Paloittele tomaatit ja kala. Revi salaatinlehdet laakeaan vatiin ja nosta muut aineet päälle, sekoita tai anna olla kekoina. Tarjoa lisäksi tuoretta kokojyväleipää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja