Mainos

"150 euroa kuussa per lapsi on meillä kipurajoilla" – vanhemmat kertovat, paljonko lapsen harrastus saa maksaa

Kysyimme lukijoiltamme, paljonko he laittaisivat rahaa harrastustoimintaan. Lue vastaukset ja perustelut!

Paljonko rahaa sinusta on hyväksyttävää käyttää lapsen harrastuksiin? Kysyimme lukijoiltamme, paljonko he käyttäisivät rahaa harrastustoimintaan. Vastaukset olivat vaihtelevia; osalle sata euroa kuussa oli liikaa, toisilta kului tuhat euroa vuodessa!

Harrastukseen saa mennä alle satanen

”Kuukaudessa alle satasen, jääkiekko ja moni muu vastaava on aivan liian kallista. Ennemmin panostaisin ilmaisharrastuksiin, edullisiin harrastuksiin ja lasta kiinnostaviin kursseihin.”
– Margaret

”Itsellä ei lapsia, joten kysyin siskolta. Kuulemma 50 euroa/kk olisi ihan maksimi.”
– Sirkku

"Eihän kaiken mielekkään harrastaminen tarvitse välttämättä paljoakaan maksaa. Tavattoman paljon harrastusmahdollisuuksia tarjolla pienemmällekin budjetille. Aikuiset voivat harrastaa lastensa kanssa yhdessä kaikkea mielekästä ja mukavaa."
– Pirkko

"Lapset keksivät harrastuksia itse. Tyttö harrastaa piirtämistä, ja pojat leikkii vielä, ja pelaa tabletilla. Superpark kiinnostaa. 50 euroa kuussa sopiva määrä."
– Anneli

"Valitettavasti on vain silloin tällöin varaa yksittäisiin juttuihin, esimerkiksi jos pojat haluaa kavereiden kanssa laskettelemaan tai muuta vastaavaa, muuhun ei yh-talouden rahat riitä."
​– Tiina

"Meillä lapsi on 17-vuotias ja rahaa menee muutama kymppi kuukaudessa mun rahoja, muuten hoitaa kulunsa (myös puhelinlaskunsa) omalla lapsilisällään."
​– Maarit

"Meillä ei vielä ole aloitettu harrastamaan, kun tyttö niin nuori, mutta olen kauhulla katsellut hintoja eri harrastuksille. Ehkä joku 50 euroa/kk. koska itselläni menee noin sen verran."
​– Tea

"100 euroa/kk on jo liikaa. Puolet siitä ois sopiva."
​– Anna

"Kuukaudessa maksimissaan 60 euroa. Saman verran kuluu niin miehellä kuin minullakin. Asia varmasti konkretisoituu lasten kasvaessa. Jos jokin erityisen mieluinen harrastus löytyy, niin eiköhän talouskin sitten jousta."
​– Peppi

Maksimiraja 100–500 euroa

"Tyttären soittoharrastus tulee maksamaan kaikkineen ehkä 400 euroa/vuosi, tuon maksan ihan mielelläni hyvästä harrastuksesta. Vaikea sanoa, mikä summa olisi liikaa, riippuu vähän harrastuksesta, paljonko siihen olisi valmis panostamaan."
​– Elise

"Muutamia satasia per kausi. Esimerkiksi jääkiekko on aika kallista, ja sitten kanssa autourheilu, jos menee pitemmälle. Varsinkin, jos ei ole sponsoreita."
​– Kalle

"Hyvät varusteet noin 150 euroa, puolen vuoden välein uusia. Muutoin ei mee "manii". Parkourata voi melkein missä vain. Hyvät kengät oltava."
​– Elisabet

"Satanen kuukaudessa, mielestäni pieni sijoitus lasten hyvinvointiin."
​– Jenna

"Ehkä 50–100 euroa kuussa. Yli satanen on liikaa. Jääkiekko ja jalkapallo ovat kalliita, kun lasten kaikki varusteetkin jäävät aina pieniksi vuosittain."
​– Anja

"Jos olisi muksuja, sijoittaisin 350 euroa heidän harrastuksiinsa. Esimerkiksi pikkuveljen salibänditreeneihin ja uuden valmentajan palkkaamiseen menisi toiset osapuolet yhteissumma olisi 500 euroa."
​– Aleksi

"Yhden lapsen harrastukset mieluiten alle 200 euroa/kausi."
– Paula 

Vuodessa kuluu yli tuhat euroa

”Kyllä tuohon yli 1000 euroa vuodessa menee, jos kaikki turnaukset sun muut laskee mukaan.”
​– Tanja

"Meillä menee soittotunteihin noin 1000 euroa per vuosi, ja liikuntaharrastuksiin ehkä noin 500€ per vuosi. Tuo noin 150 euroa kuussa per lapsi on meillä aika tavalla kipurajoilla."
​– Marianne

"Yli tonni menee vuodessa."
– Anna 

"Hintahaarukassa 0–1000 euroa. Kallista on juniori-ikäisten pentujen urheiluharrastus."
​– Ville

***

4:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.