15.2. Sitruunasiikaa ja juureskakku

Sitruunasiika

  • 4 iso siikafileetä
  • suolaa
  • 2 sitruunan mehu
  • 3 dl valkoviiniä
  • tilliä

Suolaa siikafileet. Nosta ne voideltuun uunivuokaan ja purista päälle runsaasti sitruunamehua. Kaada pohjalle valkoviiniä. Ripottele kalan pinnalle vielä tilliä. Paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voit myös höyryttää kalan kypsäksi.

Juureskakku

  • 3 isoa punajuurta
  • 3 isoa perunaa
  • 200 g babypinaattia
  • 200 g vuohenjuustoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Siivuta mandoliinilla tai höylällä kuoritut punajuuret ja perunat ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan vuorotellen punajuurisiivuja, perunasiivuja, pinaatinlehtiä, vuohenjuustomurua, sekä pieniä lorauksia oliiviöljyä ja mausteita. Kun vuoka on täynnä, peitä se foliolla tai leivinpaperilla ja nosta päälle painoksi toinen vuoka tai jotain muuta kuumuuden kestävää painavaa. Paista juureskakkua 180 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä hetki ennen kumoamista. Kumoa ja leikkaa paloiksi. Tarjoile sitruunaisen siian kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat