14.10. Vuohenjuustoleipä, simpukat sitruunan ja korianterin kera

Vuohenjuusto-toast

  • 3 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • n. 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4 siivua vaaleaa leipää
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Soseuta oliivit tahnaksi sauvasekoittimella, ohenna seos sopivan paksuksi oliiviöljyllä. Voitele leivät pelkällä oliiviöljyllä ja paahda ne uunissa kullanruskeiksi. Laita pala vuohenjuustoa jokaiselle leivälle ja mausta leipä oliivitahnalla sekä mustapippurilla. Tarjoile.

Simpukoita sitruunan ja korianterin kera

  • 1 kg sini- tai hietasimpukoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puolikas sitruuna
  • tuoretta korianteria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Pese simpukat hyvin kylmässä vedessä. Poista "parta". Kuullota hienonnettu valkosipuli oliiviöljyssä ja lisää simpukat sekä hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini välillä sekoittaen. Kun simpukat avautuvat, lisää sitruunamehu. Lisää lopuksi joukkoon voi. Tarjoa syvältä lautaselta.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala ja portugalilainen keittiömestari Jose Avillez

Lue myös:

    Uusimmat