11 matkailijatyyppiä – tunnistatko itsesi?

Jokainen matkustamiseen tottunut on varmasti huomannut, että matkailijoita on moneen junaan. Hotellihaku Trivago keräsi hauskan listan 11 matkailijan stereotyypistä, joihin törmää lomalla ja tien päällä. Mihin ryhmään itse kuulut?

Liikematkailijat

Liikematkailija on helppo erottaa väkijoukosta. Nämä matkailijat ovat yleensä pukeutuneet edustaviin vaatteisiin kuten jakkuun tai pukuun, ja kantavat mukanaan vain välttämättömimpiä tavaroita. Heidät näkee usein puhelin korvalla kiirehtimässä lennolle. He myös sulkevat puhelimensa ja tietokoneensa viimeisinä ennen nousua tai laskua, koska jokainen sekunti täytyy käyttää hyödyksi.

Rakastavaiset

Suuri osa lomamatkailijoista koostuu pareista, ja pariskunnat ovatkin yksiä kaikkein tärkeimmistä turistiryhmistä ympäri maailman. Lomalle mennään hoitamaan suhdetta ja viettämään laatuaikaa toisen kanssa. Tämä johtaakin usein romanttiseen höpöttelyyn ja helliin hetkiin, jotka saattavat ärsyttää kanssamatkustajia.

Eläkeläiset

Eläkeläiset – kenellä muulla onkaan aikaa matkustaa kuten heillä? He ovat yleensä liikkeellä yksin tai ryhmässä, matkalla Kanariansaarille tai pitkälle risteilylle. Varsinkin rantakaupungeissa pysähtyvät risteilyalukset tuovat päivittäin kaupunkeihin eläkeläisryhmiä, jotka kuuliaisesti seuraavat lipun kanssa kulkevaa opasta nähtävyydeltä toiselle.

Reppureissaajat

Reppureissaajat ovat usein nuorempaa väkeä, joilla on yleensä kuukausia aikaa opiskelutauon tai välivuoden aikana. Usein reppureissaajan voi tunnistaa pyjama-alaosan kaltaisista housuista, (koska mukavuus on ensisijaista), Lonely Planet -matkaoppaasta sekä ”koko maailma on minulle avoin” -katseesta. Heitä ei usein viiden tähden resorteissa näy, matkalla kun ollaan tiukalla budjetilla.

Meitsie-matkailijat

Meitsie-matkailijat ovat uusi ja kovin trendikäs matkailijatyyppi. He ottavat kuvia koko ajan, joko kameralla, puhelimella tai tabletilla, ensin näkymästä, sitten itsestään, ja sitten selfie-kepin avulla itsestään näkymä taustalla. Kuvat ovat loman tärkein juttu, sillä jos et ota kuvia, kuka uskoo sinun käyneen missään? Heti kun löytyy ilmainen Wi-Fi, onnistunein meitsie jaetaan sosiaalisessa mediassa, jotta muutkin tietävät, miten coolissa mestassa tänään vierailit.  Meitsie-matkailija ei katso ikää eikä kohdetta, heitä löytyy kaikkialta.

Jännityksen metsästäjät

Jännityksen metsästäjät etsivät jatkuvasti äärikokemuksia. Hakusessa on kaikkein mahtavin benji- tai BASE-hyppy, aavikkoralli tai koskenlasku. Mikään ei ole liian kreisiä adrenaliinin metsästäjälle. Mahtavista aktiviteeteista syntyy sivutuotteena totta kai myös mahtavia kuvia ja videoita, ja olisi todella sääli, jos niitä ei jakaisi sosiaalisessa mediassa menevän kuvauksen kera.

Kulttuurihaukat

Kulttuurihaukka on matkailija, jolle yksikään museo tai kirkko ei ole liian pieni tai liian kaukana. Haukalla on usein tarkasti tiedossa, missä on kaupungin mielenkiintoisin näyttely ja koska performanssitaiteilija esiintyy aukiolla. Hän on todennäköisesti myös laatinut tarkan päiväaikataulun reissulleen, jottei yksikään kulttuurinen herkkupala mene ohi suun. Kulttuurihaukka tietää myös ne pienet galleriat ja historialliset kujakorttelit, joita ei oppaissa mainita.

Itsensä etsijät

Hengelliset matkailijat ovat usein matkalla itseensä. Näitä itsensä etsijöitä esiintyy eniten Indonesiassa ja Intiassa, usein luostarin tai muun meditointikohteen lähimaastossa. He ovat todennäköisesti kokeneet jotain elämää mullistavaa ja keskittyvät nyt oman sisäisen tasapainonsa ja rauhansa löytämiseen meditaation kautta. Tai sitten he ovat vain hurahtaneet joogaan ja tulleet etsimään autenttisia joogakokemuksia.

Seikkailijat

Seikkailija on tänään laskemassa off-pistettä Alpeilla, huomenna melomassa Etelä-Ranskassa ja ensi viikolla vaeltamassa Norjan vuonoilla. Hän etsii aina erilaisia ja uniikkeja kokemuksia, ei pelkää riskejä eikä yötä teltassa. Seikkailijan uteliaisuus johdattaa häntä eteenpäin, usein ulkoilmassa, eikä suunnitelmalla ole niin väliä. Seikkailijan tunnistaa usein myös käytännöllisestä vaatetuksesta, joka kestää veden ja tuulen, mutta kevenee helposti kerroksittain auringon paistaessa.

Kontrollifriikit

Kontrollifriikillä on kaikki hanskassa – oli kyse sitten lomareissusta tai arkielämästä. Hän tietää missä ravintolassa serkun kummin kaima sai ruokamyrkytyksen viimeksi kohteessa vieraillessaan tai mitä paikallista herkkua ei kannata maistaa. Tiedossa on myös, mikä museo on sisäänpääsymaksun arvoinen ja miten sanoa ”hei”, ”kiitos” ja ”en puhu…” paikallisella kielellä. Kontrollifriikki on myös varmasti opiskellut paikallisista tavoista ja vaarallisista asuinalueista, koskaan kun ei voi olla liian varovainen.

Maailmankansalaiset

Kosmopoliitti maailmankansalainen on kotonaan maailman joka kolkassa. Hän on nähnyt paljon ja kokenut vielä enemmän. Maailmankansalainen ei ylläty enää mistään, mutta jakaa mielellään matkavinkkejä seuraavaa reissuasi varten. Hän on kotonaan kansainvälisessä ympäristössä ja hänestä saattaa olla vaikea arvata, mistä päin hän on alun perin kotoisin.

Lähde: Trivago

Lue myös:

    Uusimmat