11.12. Riisisuklaat ja joulukarkit

Riisisuklaat

  • 125 g kookosrasvaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 dl riisimuroja
  • paperivuokia

Sulata kookosrasva kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä. Siivilöi sekaan kaakaojauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää riisimurot ja sekoita. Nosta seoksesta lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille tai paperivuokiin ja anna niiden jähmettyä viileässä. Säilytä makeiset kylmässä.

Joulukarkit

  • 75 g voita
  • 300 g vaahtokarkkeja
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl suklaarouhetta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl maissihiutaleita tai riisimuroja

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vaahtokarkit. Sekoita ja anna vaahtokarkkien sulaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jähmettyä viileässä ja leikkaa paloiksi.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat