10 vinkkiä deittailuun eron jälkeen

Avioeron tai pitkän parisuhteen päättymisen jälkeen on usein hankala palata takaisin deittailun pariin.

Osa saattaa odottaa ensimmäisiä treffejä eron jälkeen joko aivan innolla tai sitten kauhulla. Osa haluaa löytää nopeasti miehen, joka saa unohtamaan vaikean avioeron. Osa taas ei välttämättä uskalla lähteä treffeillä uusien sydänsurujen pelossa.

Oli suhtautuminen mikä tahansa, niin kannattaa lukaista avioeroon erikoistuneiden psykologien vinkit ennen deittailun aloittamista.

1. Valmistautu henkisesti ja fyysisesti

Kannattaa varmistaa aikataulut ennen kuin sovit ensimmäiset treffit eron jälkeen. Et takuulla halua rynnätä treffeille suoraan töistä tai niin, että joudut pikaisesti palaamaan kotiin hoitamaan lapsia. Sinun kannattaa myös valmistautua treffeille henkisesti ja sovi ainoastaan treffit sellaiselle päivälle, kun olet todella valmis.

2. Ole rauhallinen

Rentoidu ennen treffejä! Katso esimerkiksi jotain hauskaa komediaa televisiosta, käy kylvyssä tai lue viihdyttävää kirjaa. Visualisoi myös treffeille meno, jotta itse paikalle saapuminen sujuu helpommin.

3. Älä kiirehdi

On tärkeää muistaa, että deittailun pariin palaamisen jälkeen sinun ei ole pakko sitoutua ensimmäiseen ehdokkaaseen.

4. Muista ”pelastus”

Pyydä ystävääsi soittamaan sinulle noin tunti deittien alkamisesta. Näin pääset tarpeen vaatiessa kotiin, jos ette tule deitin kanssa toimeen lainkaan.

5. Valitse asu ennakkoon

Et halua etsiä uutta asua juuri ennen deittien alkamista, sillä jokainen nainen tietää, että täydellisen asukokonaisuuden löytyminen ei ole aina kovinkaan helppoa. Etsi sopiva asu viimeistään edeltävänä päivänä, jotta voit vain pukea sen sitten päällesi.

6. Pidä hauskaa

Eron jälkeen on aika jälleen löytää itsensä ja asiat joista todella nauttii. Tapaamalla uusia ihmisiä opit itsestäsi takuulla paljon uutta ja toivottavasti uskallat nauraa ja nauttia elämästä.

7. Ole rehellinen

Deitille kannattaa olla rehellinen, sillä koskaan et voi tietää kuinka vakava suhteesta todella muodostuu. Ethän halua, että hän rakastuukin johonkin epämääräiseen mielikuvaan? Et sinäkään haluaisi kuulla treffikumppaniltasi myöhemmin, että hän vain väitti pitävänsä eläimistä. Rehellisyys kannattaa aina ja tällöin ainakin molemmat tietävät missä mennään.

8. Kuuntele

On ihanaa tulla kuulluksi! Samalla kun kuuntelet treffikumppaniasi, saat aikaa rentoutua ja hengittää syvään. Muista kuitenkin todella kuunnella hänen sanomisiaan, luo katsekontakti ja hymyile tarpeen mukaan.

9. Ole salaperäinen

Mieti ennen deittejä, mitä kaikkea haluat deittisi tietävän sinusta. Kerro muutama hauska tarina vuosien varrelta, mutta älä käytä iltaa siihen, että kerrot koko tarinasi samana iltana. Jos seuraavat treffit ovat tiedossa, niin voit kertoa itsestäsi lisää silloin.

10. Mieti muutama kysymys ennakkoon

Onko jotain mitä haluaisit tietää deittikumppanistasi? Kirjoita itsellesi ylös muutama kysymys ja täytä keskustelu niillä, jos juttu ei muuten luista täysin ilman apuja. Ensimmäisten treffien aikana halutaan selvittää, onko todella syytä nähdä myös toisen kerran. Kysy häneltä siis sellaisia kysymyksiä, joiden avulla tämä asia selviää nopeammin. Älä kuitenkaan aivan heti kysy mitään liian henkilökohtaisia asioita, sillä et itsekään ehkä halua kertoa aivan kaikkea.

Lue myös:

    Uusimmat