10 siivoushullun tunnusmerkkiä – tunnistatko tavoista itsesi?

Odotatko aina innoissasi sitä viikonloppua, kun sinulla on viimein aikaa tehdä kunnollinen suursiivous? Pystytkö rentoutumaan kotona täysin vasta silloin, kun joka nurkka kiiltää puhtauttaan? Siivoushullu löytää aina ympäriltään siivottavaa.

Siistissä asunnossa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta joillekin siisteydestä saattaa tulla elämää hankaloittava pakkomielle. Jos seuraavat toimintamallit vaikuttavat tutuilta, käytät ehkä liikaakin energiaa siisteyteen ja järjestykseen.

1. Et halua apua siivoukseen 

Vaikka on mukavaa ja suloista, että poikaystäväsi haluaa auttaa siivouksessa, siivoat luultavasti mieluummin yksin. Yhdessä siivoaminen johtaa helposti riitoihin, kun hermostut poikaystäväsi epäjärjestelmällisyydestä ja suurpiirteisyydestä.

2. Et palkkaisi koskaan siivoojaa

Sinä et voisi käyttää rahaa siivouspalveluihin - siivoojan jälkeen sinun pitäisi kuitenkin tarkistaa, onko siivooja tehnyt työnsä kunnolla. Löydät varmasti jotakin siistittävää siivoojan jäljiltä!

3. Siivoat jopa hotellihuoneessa

Vaikka lomalla pitäisi levätä, et tunne oloasi mukavaksi epäsiistissä hotellihuoneessa, vaan sinun on pakko siistiä välillä paikkoja myös hotellissa. Ei auta, vaikka tiedät hotellisiivoojan siistivän huonetta seuraavana päivänä.

4. Arvostelet muita salaa epäsiisteydestä

Kun olet vierailulla ystäväsi tai sukulaisesi luona, arvostelet mielessäsi asunnon siisteyttä. Tunnet välillä myös vastustamatonta halua korjata epäkohdat vieraassa asunnossa - ehkä kukaan ei huomaa, jos siirrät muutaman roskan roskikseen. 

5. Olet joukon ensimmäinen siivooja

Kun olet jäänyt yöksi ystäväsi luoksi kotipippaloiden jälkeen, olet ensimmäisten joukossa hereillä ja aloitat aamun keräämällä tölkkejä. Siivoaminen helpottaa mielestäsi myös krapulaa!

6. Säilytät puhdistusaineita useammassa paikassa

Säilytät pientä puhdistusainepulloa kotona useammassa huoneessa. Haluat avun olevan lähellä, kun huomaat jossakin tahran.

7. Et pysty asumaan kämppiksen kanssa

Opiskeluaikana riitaannuit kämppiksesi kanssa, koska hän ei ymmärtänyt siistin kodin tärkeyttä. Olit aina se, joka joutui putsaamaan vessanpöntön - kuinka muka voisit käyttää vessaa, jota ei ole siivottu viikkoon?

8. Löydät aina aikaa siivoukselle

Et ole koskaan ymmärtänyt sitä kuntoiluvinkkiä, jonka mukaan television mainoskatkot ovat hyvä aika vatsalihasliikkeiden tekemiseen - eikö se muka ole täydellinen aika esimerkiksi häiritsevien pölyjen pyyhkimiseen? 

9. Puhdistat myös siivousvälineesi

Kun olet kerran päässyt siivouksessa vauhtiin, on likaisen siivousämpärin tai siivousputilon puhdistaminen luonnollinen tapa viimeistellä siivousurakka.

10. Ystäväsi arvostavat siivousneuvojasi

Olet tunnettu siisteydestäsi. Ystäväsi osaavat kääntyä puoleesi, kun kyse on siivouksesta ja järjestyksestä: sinä osaat kertoa lähteekö mikä tahra lähtee ruokasoodalla ja millä aineilla kylpyhuoneen laattojen välit saa parhaiten puhdistettua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja