Mainos

10 psykologista syytä, joiden vuoksi sinuun rakastutaan

Ilmeet ja eleet näyttelevät tärkeää roolia rakastumisessa. 

Rakkautta voi olla monenlaista; perhosia vatsassa, onnellisuutta, ystävyyttä tai turvallisuuden tunnetta. Olipa rakkauden tunne omalla kohdallasi millaista hyvänsä, voimme olla yksimielisiä siitä, että sen löytäminen ei ole helppoa.

Uutissivusto Independent kokosi yhteen vuosien saatossa tehdyt tieteelliset tutkimukset selvittääkseen, mistä rakkaus toista ihmistä kohtaan oikein kumpuaa. Vastaukset voivat yllättää.

1. Esität vaikeasti tavoiteltavaa

Vuonna 2014 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että pikatreffeillä käyneet miehet kiinnostuivat enemmän naisista, jotka esittivät vaikeasti tavoiteltavaa. Samassa tutkimuksessa todettiin kuitenkin, että vaikka miehet kiinnostuivat vaikeasti tavoiteltavista naisista, kiinnostus ei kantanut pitkälle. Ei voi muuta kuin todeta, että rakkaus on monimutkaista.

2. Kasvoillasi on oikea ilme

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan miehet pitävät houkuttelevimpina naisia, jotka näyttävät onnellisilta. Ylpeyttä miehet eivät sen sijaan katsoneet hyvällä. Naiset puolestaan kiinnostuivat ylpeistä, mutta eivät niinkään onnellisen näköisistä miehistä.

Mielenkiintoista on myös se, että kasvoilta löytyvä häpeän ilme näytti kiinnostavan molempaa sukupuolta yhtä paljon.

3. Muistutat edellistä kumppania

Samana vuonna tehdyssä tutkimuksessa tutkijat huomasivat, että sekä miehet että naiset pitivät houkuttelevina kasvoja, jotka muistuttivat läheisesti heidän edellistä kumppaniaan.

4. Elehdit paljon käsilläsi

Fyysinen tila, eleet ja ryhti ovat tärkeässä roolissa, kun etsitään rakkautta. Tämä todettiin vuonna 2016 tehdyssä tutkimuksessa, jossa selvisi, että ihmiset kiinnostuvat herkästi elehtivistä ihmisistä. Koehenkilöt halusivat nähdä jopa kaksi kertaa todennäköisemmin treffikumppanin, joka käytti fyysistä tilaa hyväkseen.

5. Jos olette todella samankaltaisia

Vuosikymmenien aikana tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että sanonta ”vastakohdat täydentävät toisiaan” ei pidä lainkaan paikkansa. Kun osapuolten persoonat ovat samanlaisia, kommunikointi ja arkielämä sujuu kuin itsestään. Hyvin erilaisten persoonien suhteet eivät yleensä kestä arjen erimielisyyksiä. 

6. Katsotte toisianne silmiin

Massachusettsin yliopiston psykologin mukaan pitkä katsekontakti yhdistää, ja joissain tapauksissa se voi jopa sytyttää tunteita täysin tuntematontakin ihmistä kohtaan. Varo vain, yksi katse voi muuttaa elämäsi!

7. Tuoksut hänelle siltä oikealta

Etelä-Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan ovulaation aikana naiset kiinnostuvat korkean testosteronitason omaavista miehistä. Tässä kuukautiskierron vaiheessa naiset kiinnittävät huomiota etenkin miehen tuoksuun ja vahvaan leuan linjaan. 

8. Muistat hänen äitiään/isäänsä

St. Andrewsin yliopiston psykologi David Perrett kollegoineen havaitsi, että jotkut ihmiset kiinnostuvat henkilöistä, joilla on saman väriset hiukset ja silmät kuin heidän omalla, vastakkaista sukupuolta olevalla vanhemmallaan.

9. Sinulla on koira

Vuonna 2014 tehdyssä israelilaistutkimuksissa saatiin selville, että useimmat naiset pitävät koiranomistajia parempina vaihtoehtoina pitkään parisuhteeseen kuin koirattomia miehiä. Koiran omistaminen viestittää, että henkilö on valmis sitoutumaan.

On myös tutkittu, että lemmikki tekee omistajastaan rennomman ja iloisemman, mikä saattaa myös vaikuttaa omalta osaltaan kumppanin valintaan.

10. Hän tuntee olevansa parempi

Parinkymmenen vuoden takaisessa tutkimuksessa osallistujia pyydettiin arvioimaan treffikumppaneitaan fyysisen vetovoiman ja deittien onnistumisten perusteella. Mitä paremman näköinen treffikumppani oli, sitä tyytymättömämpiä osallistujat olivat treffien onnistumiseen. Tutkimuksessa tultiinkin siihen tulokseen, että ihmisiä kiinnostavat aidosti henkilöt, jotka ovat heihin verrattuna vähemmän houkuttelevia. 

Huomenta Suomessa pohdittiin, onko rakkaus tunnetta vai tiedettä. Katso videolta, mihin pohdinnassa päädyttiin.

10:00

Lähde: Independent

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.