10 laudaturia kirjoittanut Matias, 18, suoritti jo yläasteella lukion kursseja: On perustanut kaksi yritystä ja toimii nuorisovaltuustossa – opiskelupaikka tarjolla nyt kolmeen maahan

5:19

Tämän kevään parhaan ylioppilaskoetuloksen, 10 laudaturia ja yksi eximia, kirjoittanut 18-vuotias Matias Mäkiranta suuntaa näillä näkymin opiskelemaan ulkomaille.

Tampereen Lyseon lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Mäkiranta on ehtinyt 18-vuotiaaksi tehdä jo vaikka mitä.

Mies on perustanut kaksi yritystä, ollut mukana nuorisovaltuustossa 13-vuotiaasta lähtien ja toimii nykyisin Suomen Nuorisovaltuustojen liiton  puheenjohtajana.

Lisäksi hän suoritti lukiokursseja jo yläasteaikana.

– Se vähän helpotti työtaakkaani. Oikeastaan en ole lukion kakkosluokan puolivälin jälkeen hirveästi käynyt koulussa, kun olin jo sen verran edellä silloin, Mäkiranta kertoi MTV:n Uutisaamun haastattelussa.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Yritystoiminta ja nuorisovaltuusto opettaneet

Mäkiranta kertoo saaneensa oppia myös vapaa-ajan toimintojensa kautta. Hän tekee yrityksensä kautta verkkosivuja, ja hänen veljensä pyörittää kesäkahvilaa Matiaksen perustaman toisessa yrityksessä.

Mies uskoo oppineensa nuorisovaltuuston työssä enemmän kuin koulussa.

Hän kertoo olleensa aina kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista sekä matematiikasta, joten luonteva paikka jatko-opiskeluille löytyi taloustieteistä.

– Se on muutenkin minulle sellainen tapa, miten ymmärrän maailmaa.

Opiskelupaikka tarjolla kolmeen maahan

Mäkiranta sijoittui tänä vuonna Talousguru 2020 -kilpailussa toiselle sijalle, minkä vuoksi hänelle avautui suoraan paikka opiskelemaan taloustieteitä Suomessa.

Lahjakkaalle miehelle on kuitenkin tarjottu opiskelupaikkoja myös ulkomailta.

– Minulla on myös tarjouksia Briteistä ja Alankomaista, ja näillä näkymin Lontoo on kaikista kiinnostavin, mutta en ole lopullista päätöstä tehnyt.

Katso alla oleva video: Näin huippuarvosanat kirjoittanut Matias valmistautui yo-kirjoituksiin!

6:09

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja