Mangosalaatti
- 1 tuore mango
- puolikas punasipuli
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl vadelmaviinietikkaa
Leikkaa mango ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää rypsiöljy ja etikka. Sekoita.
Maustetut kikherneet
- 100 g kikherneitä
- vettä liotukseen ja keittämiseen
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 4 rkl oliiviöljyä
- (ruohosipulia)
Huuhdo ja liota kikherneitä yön yli. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita oliiviöljyyn mausteet ja lisää mukaan lämpimät kikherneet.
Maustettu mozzarella
- 1 pallo mozzarellaa
- kirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Murra tai leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia. Sekoita mozzarella palat, tomaatin puolikkaat, basilika ja öljy keskenään ja rouhi pippuria päälle.
Hunajaista ankanrintaa
- 1 luuton ankanrinta
- suolaa
- pippuria
- 2 tl hunajaa
- ituja
- sitruunamehua
Lämmitä hunaja ja sivele se ankanrinnan pintaan. Sekoita idut ja sitruunamehu. Leikkaa ankanrinnasta ohuita viipaleita ja asettele päälle ituja.
Resepti: Henrik Poulsen ja Teresa Välimäki /Ruokala