1.2 Tapaksia

Mangosalaatti

  • 1 tuore mango
  • puolikas punasipuli
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl vadelmaviinietikkaa

Leikkaa mango ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää rypsiöljy ja etikka. Sekoita.

Maustetut kikherneet

  • 100 g kikherneitä
  • vettä liotukseen ja keittämiseen
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • (ruohosipulia)

Huuhdo ja liota kikherneitä yön yli. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita oliiviöljyyn mausteet ja lisää mukaan lämpimät kikherneet.

Maustettu mozzarella

  • 1 pallo mozzarellaa
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Murra tai leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia. Sekoita mozzarella palat, tomaatin puolikkaat, basilika ja öljy keskenään ja rouhi pippuria päälle.

Hunajaista ankanrintaa

  • 1 luuton ankanrinta
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 tl hunajaa
  • ituja
  • sitruunamehua

Lämmitä hunaja ja sivele se ankanrinnan pintaan. Sekoita idut ja sitruunamehu. Leikkaa ankanrinnasta ohuita viipaleita ja asettele päälle ituja.

Resepti: Henrik Poulsen ja Teresa Välimäki /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat