Olympialaisten alla historiallinen päätös – ratkaisua tylytetään: "Monta mahdollisuutta katoaa"

Kansainvälinen yleisurheiluliitto jakaa palkintorahoja Pariisin olympialaisissa. Päätös on otettu muissa lajiliitoissa vastaan ristiriitaisesti.

World Athletics kertoi viime viikolla, että Pariisin yleisurheilulajien kultamitalistit ansaitsevat voitostaan 50 000 dollaria, eli noin 46 000 euroa. Yleisurheilu on ensimmäinen laji, joka jakaa rahaa olympiavoitosta. Vuoden 2028 olympialaisissa palkintorahoja voivat saada myös hopea- ja pronssimitalistit.

– Olemme todellakin sitä mieltä, että tämä ei ole olympiahenkeä, kansainvälisen pyöräilyliiton puheenjohtaja David Lappartient lausui olympiasoihdun sytytysseremonian yhteydessä. 

– WA:n ratkaisusta ei keskusteltu. Se ilmoitettiin kattojärjestön kokouksessa. Asian olisi pitänyt olla esityslistalla, Lappartient jatkoi.

– Olympiahenkeen kuuluu tulojen jakaminen. Ei niin, että kaikki rahat menevät huipuille, vaan rahat tulisi jakaa. Jos keskitämme ne vain huipuille, ympäri maailmaa monta mahdollisuutta katoaa.

Myös kansainvälisen soutuliiton puheenjohtaja Jean-Christophe Rolland esitti huolensa.

– Meidän on varmistettava, että meillä on urheilijoita myös tulevaisuudessa. Kunnioitan WA:n päätöstä niin kauan, kun se koskee vain liiton omia urheilijoita, mutta olympialaisissa ei ole kyse vain omasta lajista, Rolland sanoi.

– Tämä päätös ei vaikuta vain urheilijoihin. Sillä on muitakin vaikutuksia.

Lappartient ja Rolland eivät ole ensimmäisiä, jotka kritisoivat yleisurheiluliiton ratkaisua. Myös soudun olympiavoittaja Steve Redgrave kutsui ratkaisua epäoikeudenmukaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat