"Supervartalo" – 42-vuotias asiantuntija on kunnossa, johon harva yltää

Entinen huippuseiväshyppääjä Alhaji Jeng työskentelee nykyään Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n asiantuntijana. Lisäksi hän on rautaisessa kunnossa.

Alhaji Jeng saavutti aikoinaan seiväshyppääjänä sisäratojen MM-hopeaa vuonna 2006. Parhaimmillaan ruotsalainen ylitti 581.

Vuonna 2018 Jeng paketoi urheilijan uransa. Miehen harjoitteleminen loppui kuin seinään.

Jeng mietti, mitä varten hän uurastaisi. Hän ei nähnyt harjoittelemisessa mieltä. Motivaatiota ei ollut, tyhjiö jäi.

– Se oli itse asiassa vaikeinta. En treenannut neljään–viiteen vuoteen sen jälkeen, kun löin piikkarit naulaan, Jeng kertoi Expressenille.

"Vain alamäkeä"

Jeng päätti sittemmin, että hän haluaisi yrittää ylläpitää hyvää fysiikkaa hyvinvointinsa vuoksi. Hän näkee tämän olevan mahdollista johdonmukaisella rehkimisellä. 

Tätä nykyä 42-vuotiaan miehen arkeen kuuluu liikuntaa ja kuntosalia. Jeng kertoo treenaavansa neljästä viiteen kertaan viikossa.

Mies on silti vaatimaton.

– Ei tässä olla lähelläkään sitä mitä joskus – se on nyt valitettavasti vain alamäkeä. 

Expressen ei sen sijaan kainostele, vaan luonnehtii Jengin kroppaa "supervartaloksi".

– Se riippuu siitä, kehen vertaa. Jos vertaa huippuun, en yllä heidän huonoimpaan päiväänsä, kun olen parhaimmillani. Jos vertaamme niihin, jotka eivät harjoittele, ehkä minulla on supervartalo, Jeng pohti.

Jengin Instagram-julkaisujen kriittiselläkin arvioinnilla voidaan todeta, että asiantuntija on kunnossa, jollaisessa harvaa treenaavaakaan nelikymppistä nähdään.

Lue myös:

    Uusimmat