Kultaleijona takoo kauden huipennuksessa maaleja ennätysvireessä – "Täysin omissa luvuissaan"

Jere Innalalle 10 pudotuspelimaalia täyteen – Frölunda venyttää SHL-välierät seiskapeliin 1:16
Jere Innalalle 10 pudotuspelimaalia täyteen – Frölunda venyttää SHL-välierät seiskapeliin

Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä Frölundan Jere Innala on löytänyt pudotuspeleissä tuottoisan vireen. Välieräsarjan kuudennessa ottelussa Skellefteåta vastaan Innala karkasi läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi jo pudotuspelikevään 10:nnen maalinsa. 

Innalan maalin myötä Frölunda voitti ottelun 3–1 ja venytti ottelusarjan ratkaisun seitsemänteen kamppailuun. Sarjan päätöskohtaaminen on ohjelmassa torstaina Skellefteåssa.

Kevään 2022 maailmanmestari johtaa SHL:n pudotuspelien piste- ja maalipörssiä tehoilla 10+4. Toiseksi eniten maaleja on seitsemästi osuneella ja finaalipaikan Röglensä kanssa jo varmistaneella ruotsalaishyökkääjä Daniel Zaarilla.

13 ottelua pelannut Innala on enää osuman päässä SHL:n suomalaispelaajien pudotuspelien maaliennätyksestä, joka on 16 ottelussa 11 kertaa keväällä 2016 osuneen Artturi Lehkosen nimissä.

– Innalan käsittämätön playoff-vire jatkuu. Hän on täysin omissa luvuissaan, kun puhutaan maalintekijöistä, selostaja Teppo Laaksonen hehkutti.

Suomalaispelaajien pudotuspelien piste-ennätystä pitää puolestaan hallussaan Jukka Voutilainen, joka teki HV71:lle 17 pudotuspeliottelussa tehot 9+12 kaudella 2007-2008.

Innala on Kiekko-Ahmojen kasvatti, joka kiekkoili jo viime kaudella Frölundassa. Suomessa hän edusti vuosikausia HPK:ta ennen vuoden visiittiään HIFK:ssa. Leijonapaidassa hän on voittanut maailmanmestaruuden lisäksi MM-hopean keväällä 2021.

Lue myös:

    Uusimmat