MTV:n tiedot: Poliisilla ei varmuutta Saara Arvan löytymisestä – Mika Moringia ei vielä kuultu

Mitä Saara Arvan ja Katja Miinalaisen tapauksista tiedetään nyt? 4:26
Katso video: Mitä Saara Arvan ja Katja Miinalaisen tapauksista tiedetään nyt?

Ilta-Sanomat kertoo omiin tietoihinsa perustuen, että pitkään kateissa olleen Saara Arvan ruumis on löytynyt Pohjois-Savosta 6. huhtikuuta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esko Salo kertoo MTV:lle, ettei se vahvista IS:n tietoa. Salon mukaan poliisi on kyllä tehnyt tutkimuksia kevättalven aikana.

– Etsinnät ovat ehkä väärä sana, mutta olemme tehneet tutkimuksia joko omien tietojemme kautta tai yleisöltä tulleiden vihjetietojen perusteella. Olemme käyneet katsomassa paikkoja, mutta isoja, massiivisia etsintöjä ei ole ollut, Salo sanoo.

Arvan epäillään joutuneen monista väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomitun 52-vuotiaan Mika Moringin uhriksi.

Ei täyttä varmuutta

MTV:n tietojen mukaan poliisilla ei toistaiseksi ole sataprosenttisen varmaa tietoa siitä, onko Saara Arvan ruumis löytynyt. Poliisi odottaa vielä oikeuslääketieteellisten tutkimusten ja muiden tutkimusten tuloksia. Moringia ei ole toistaiseksi kuultu löytöön liittyen.

MTV kertoi lokakuussa, että poliisi on tutkinut leiripaikkaa, jossa vuonna 2019 kadonnut Arva ja Moring saattoivat yöpyä. Salo kertoi tuolloin, että poliisi löysi Rautalammilla sijaitsevan paikan yleisövihjeen perusteella.

– Olemme jatkaneet etsintöjä tänään kahden koiran kanssa. Kyse on leiripaikasta, joka on voinut olla heidän käytössään tai sitten ei. Valitettavasti emme pysty sitä vielä varmaksi sanomaan, Salo sanoi tuolloin.

Tätä aiemmin poliisi löysi Neiturin kanavan alueelta kangaskappaleita, joiden epäillään olevan peräisin Arvan vaatteista.

Poliisi epäilee, että Saara Arva joutui henkirikoksen uhriksi loppukesästä 2019. Tuolloin naisesta tehtiin viimeiset havainnot. Ennen katoamistaan hän oli liikkunut useista naisiin kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomitun Mika Moringin kanssa.

*Päivitys kello 13.03: Lisätty tieto, että poliisilla ei ole täyttä varmuutta Saara Arvan ruumiin löytymisestä.

Lue myös:

    Uusimmat