Poliisi on tutkinut paikkaa, jossa vuosia sitten kadonnut Saara Arva ja sarjasaalistaja saattoivat leiriytyä – "On tullut hyviä vihjeitä"

Poliisi on tutkinut tänään leiripaikkaa, jossa vuonna 2019 kadonnut Saara Arva sekä naisen surmasta epäilty "sarjasaalistaja" Mika Moring saattoivat yöpyä.

Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Esko Salo kertoo, että poliisi löysi Rautalammilla sijaitsevan paikan yleisövihjeen perusteella. Salo johtaa Saara Arvan tapauksen tutkintaa.

– Olemme jatkaneet etsintöjä tänään kahden koiran kanssa. Kyse on leiripaikasta, joka on voinut olla heidän käytössään tai sitten ei. Valitettavasti emme pysty sitä vielä varmaksi sanomaan.

Salon mukaan poliisi on ottanut paikalta näytteitä, joita arvioidaan tarkemmin laboratorio-olosuhteissa. Toiveissa on, että ne antavat vielä lisätietoa Saara Arvan kohtalosta.

Poliisi suhtautuu asiaan silti varovaisesti.

– Vielä en uskalla sanoa sen enempää kuin, että löysimme paikan, jossa on ehkä leiriydytty tai leiripaikkaa pidetty. Mutta toistaiseksi on vielä ihan turhaa arvailla, kuka siellä on ollut.

– Ihan positiivinen päivä tämä on silti, ja olemme jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta tyytyväisiä. 

Poliisi ei toistaiseksi paljasta potentiaalisen leiripaikan tarkkaa sijaintia, sillä alueella tehdään mahdollisesti myöhemmin lisää etsintöjä.

Viimeksi löydettiin vaateriekaleita

Myös viime viikolla tehtiin etsintöjä Saara Arvan löytämiseksi Pohjois-Savon alueella.

Naista ei löydetty, mutta poliisi taltioi Neiturin kanavan alueelta kangaskappaleita, joita epäillään kadonneen Arvan vaatteiksi. 

Myös tälle odotetaan varmistusta laboratoriosta.

Uusien etsintöjen, löydösten ja tapauksen saaman julkisuuden johdosta poliisille on tullut runsaasti uusia vihjeitä. Tutkinnanjohtaja Salo kiittää yleisöä aktiivisuudesta.

– Koko ajan tuli uusia vihjeitä ja sellaisia paikkoja, jotka meidän on ehdottomasti tarkistettava.

– Vaikka tätä tapausta on jo vuosikausia jouduttu rummuttamaan, olemme tyytyväisiä siihen, että ihmiset jaksavat vielä uppoutua siihen ja meille on tullut hyviä vihjeitä.

Poliisi epäilee, että Saara Arva joutui henkirikoksen uhriksi loppukesästä 2019. Tuolloin naisesta tehtiin viimeiset havainnot. Ennen katoamistaan hän oli liikkunut useista naisiin kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomitun Mika Moringin kanssa.

"Sarjasaalistajaksi" kutsuttua Moringia epäillään parhaillaan myös kadonneen Katja Miinalaisen taposta.

Leiripaikan löytymisestä uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Suomessa on 450 pitkän aikaa kateissa ollutta, joita ei ole löydetty 5:23
Suomessa on 450 pitkän aikaa kateissa ollutta, joita ei ole löydetty.

Lue myös:

    Uusimmat