Valkosipulilla maustetut nappirouskut

Kevyitä nappirouskuja voi napostella sellaisenaan!

Ainekset

  • 1 l pieniä rouskuja
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä

Mausteliemi

  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 mustapippuria

Valmistusohje

Keitä perattuja rouskuja runsaassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet.

Leikkaa sipuli renkaiksi ja valkosipulinkynsi viipaleiksi. Laita ryöpätyt rouskut kerroksittain sipulirenkaiden ja valkosipuliviipaleiden kanssa lasitölkkiin.

Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkiin sienten päälle niin, että sienet peittyvät. Sulje tölkki ja säilytä sitä jääkaapissa.

Rouskut säilyvät muutaman kuukauden.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!