Valkosipulilla maustetut nappirouskut
Kevyitä nappirouskuja voi napostella sellaisenaan!
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 1 l pieniä rouskuja
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
Mausteliemi
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 1/2 dl vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 5 mustapippuria
Valmistusohje
Keitä perattuja rouskuja runsaassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja valkosipulinkynsi viipaleiksi. Laita ryöpätyt rouskut kerroksittain sipulirenkaiden ja valkosipuliviipaleiden kanssa lasitölkkiin.
Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkiin sienten päälle niin, että sienet peittyvät. Sulje tölkki ja säilytä sitä jääkaapissa.
Rouskut säilyvät muutaman kuukauden.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina