Valkosipulilla maustetut nappirouskut
Kevyitä nappirouskuja voi napostella sellaisenaan!
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 1 l pieniä rouskuja
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
Mausteliemi
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 1/2 dl vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 5 mustapippuria
Valmistusohje
Keitä perattuja rouskuja runsaassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja valkosipulinkynsi viipaleiksi. Laita ryöpätyt rouskut kerroksittain sipulirenkaiden ja valkosipuliviipaleiden kanssa lasitölkkiin.
Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi tölkkiin sienten päälle niin, että sienet peittyvät. Sulje tölkki ja säilytä sitä jääkaapissa.
Rouskut säilyvät muutaman kuukauden.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan