Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan
Jääkaapissa säilyttämiäsi yrttisiä vihanneksia nautit jopa kuukausia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g porkkanoita
- 100 g sipulia
- 300 g kukkakaalia
- 150 g keltaista paprikaa
Mausteliemi
- 2 1/2 dl Rajamäen Mausteista Etikkaa
- 2 1/2 dl vettä
- 2 tl rosmariinia
- 10 mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Viipaloi porkkanat ja sipulit. Leikkaa kukkakaali lohkoiksi ja paprika suikaleiksi.
Kuumenna mausteliemen aineet. Lisää porkkanaviipaleet ja kukkakaalilohkot kiehuvaan liemeen ja keitä 3 – 4 minuuttia. Lisää liemeen sipuliviipaleet ja paprikasuikaleet.
Kaada vihannekset liemineen kannelliseen astiaan ja anna maustua muutamia tunteja.
Ohjeella valmistuu 1 litra pirteitä vihanneksia. Vihannekset säilyvät parikin kuukautta kunhan säilytät niitä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto