Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

Jääkaapissa säilyttämiäsi yrttisiä vihanneksia nautit jopa kuukausia.

Ainekset

  • 100 g porkkanoita
  • 100 g sipulia
  • 300 g kukkakaalia
  • 150 g keltaista paprikaa

Mausteliemi

  • 2 1/2 dl Rajamäen Mausteista Etikkaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 2 tl rosmariinia
  • 10 mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Viipaloi porkkanat ja sipulit. Leikkaa kukkakaali lohkoiksi ja paprika suikaleiksi.

Kuumenna mausteliemen aineet. Lisää porkkanaviipaleet ja kukkakaalilohkot kiehuvaan liemeen ja keitä 3 – 4 minuuttia. Lisää liemeen sipuliviipaleet ja paprikasuikaleet.

Kaada vihannekset liemineen kannelliseen astiaan ja anna maustua muutamia tunteja.

Ohjeella valmistuu 1 litra pirteitä vihanneksia. Vihannekset säilyvät parikin kuukautta kunhan säilytät niitä jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!