Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan
Jääkaapissa säilyttämiäsi yrttisiä vihanneksia nautit jopa kuukausia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g porkkanoita
- 100 g sipulia
- 300 g kukkakaalia
- 150 g keltaista paprikaa
Mausteliemi
- 2 1/2 dl Rajamäen Mausteista Etikkaa
- 2 1/2 dl vettä
- 2 tl rosmariinia
- 10 mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Viipaloi porkkanat ja sipulit. Leikkaa kukkakaali lohkoiksi ja paprika suikaleiksi.
Kuumenna mausteliemen aineet. Lisää porkkanaviipaleet ja kukkakaalilohkot kiehuvaan liemeen ja keitä 3 – 4 minuuttia. Lisää liemeen sipuliviipaleet ja paprikasuikaleet.
Kaada vihannekset liemineen kannelliseen astiaan ja anna maustua muutamia tunteja.
Ohjeella valmistuu 1 litra pirteitä vihanneksia. Vihannekset säilyvät parikin kuukautta kunhan säilytät niitä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan