Lasimestarin sienet
Julkaistu
Sekasienet ja mausteliemi syntyvät hetkessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l sekasieniä, esim. rouskuja
- 2 porkkanaa
- 1 punasipuli
Mausteliemi
- 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 5 maustepippuria
- 4 kokonaista neilikkaa
Valmistusohje
Puhdista sienet ja ryöppää ne tarvittaessa. Lado ryöpätyt sienet lasitölkkeihin.
Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia.
Lisää etikka. Kaada liemi kuumana sienien päälle. Tarkista, että liemi peittää sienet. Säilytyslämpötila alle kymmenen astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan