Lasimestarin sienet
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667400/landscape16_9/351/198/d259f21a4a95de15e66306afe0082176/Lc/577421-7892.jpg)
Sekasienet ja mausteliemi syntyvät hetkessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l sekasieniä, esim. rouskuja
- 2 porkkanaa
- 1 punasipuli
Mausteliemi
- 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 5 maustepippuria
- 4 kokonaista neilikkaa
Valmistusohje
Puhdista sienet ja ryöppää ne tarvittaessa. Lado ryöpätyt sienet lasitölkkeihin.
Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia.
Lisää etikka. Kaada liemi kuumana sienien päälle. Tarkista, että liemi peittää sienet. Säilytyslämpötila alle kymmenen astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka