Rajamäen Maustekurkut
Julkaistu
Rajamäen reseptillä valmistavat maistuvat maustekurkut.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 kg avomaankurkkuja
- mustaherukanlehtiä
- pala piparjuurta
- tillinvarsia ja –kukintoja
Mausteliemi
- 2 l vettä
- 4 - 5 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 1/2 rkl maustepippureita
- 1/2 rkl sinapinsiemeniä
- 6 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi.
Lado viipaleet/lohkot puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain pestyjen herukanlehtien, piparjuurilastujen sekä tillin kanssa.
Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.
Säilytyslämpötila alle +10C.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti