Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rajamäen Maustekurkut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rajamäen reseptillä valmistavat maistuvat maustekurkut.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 kg avomaankurkkuja
  • mustaherukanlehtiä
  • pala piparjuurta
  • tillinvarsia ja –kukintoja

Mausteliemi

  • 2 l vettä
  • 4 - 5 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1/2 rkl maustepippureita
  • 1/2 rkl sinapinsiemeniä
  • 6 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi.

Lado viipaleet/lohkot puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain pestyjen herukanlehtien, piparjuurilastujen sekä tillin kanssa.

Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi.

Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.

Säilytyslämpötila alle +10C.

Lisää aiheesta:

Isoäidin säilötyt kurkutRajamäen etikkapunajuuretSäilykekurkutValkosipulilla maustetut nappirouskutSäilykekeltajuuretEtikkakurkut
SäilöntäKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjät
Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku