Sillikurkku
Tämä kurkkuresepti sai alkunsa, kun tietyt lapset eivät halunneet syödä silliä – mutta monet muut kuin lapsetkin alkoivat arvostaa ”sillikurkkua”. Monet kasvissyöjät ilahtuvat siitä, että joulupöydässä tarjoillaan ruokalajia, joka vastaa silliä. Kurkkua voi säilyttää jääkaapissa muutaman tunnin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 vihreä lavakurkku
- 2 tl suolaa
- 1 ½ rkl etikkaa
- 4 rkl vettä
- 3 rkl sokeria
- 6 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Leikkaa kurkku tangoiksi.
2. Sekoita suola, etikka, vesi, sokeri, maustepippurit ja laakerinlehdet liemeksi.
3. Laita kurkku tarjoiluvadille, kaada liemi päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki