Sillikurkku

Tämä kurkkuresepti sai alkunsa, kun tietyt lapset eivät halunneet syödä silliä – mutta monet muut kuin lapsetkin alkoivat arvostaa ”sillikurkkua”. Monet kasvissyöjät ilahtuvat siitä, että joulupöydässä tarjoillaan ruokalajia, joka vastaa silliä. Kurkkua voi säilyttää jääkaapissa muutaman tunnin.

Neljälle

  • 1 vihreä lavakurkku
  • 2 tl suolaa
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 4 rkl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 6 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Leikkaa kurkku tangoiksi.

2. Sekoita suola, etikka, vesi, sokeri, maustepippurit ja laakerinlehdet liemeksi.

3. Laita kurkku tarjoiluvadille, kaada liemi päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!