Julkaistu
Tämä kurkkuresepti sai alkunsa, kun tietyt lapset eivät halunneet syödä silliä – mutta monet muut kuin lapsetkin alkoivat arvostaa ”sillikurkkua”. Monet kasvissyöjät ilahtuvat siitä, että joulupöydässä tarjoillaan ruokalajia, joka vastaa silliä. Kurkkua voi säilyttää jääkaapissa muutaman tunnin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 vihreä lavakurkku
- 2 tl suolaa
- 1 ½ rkl etikkaa
- 4 rkl vettä
- 3 rkl sokeria
- 6 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Leikkaa kurkku tangoiksi.
2. Sekoita suola, etikka, vesi, sokeri, maustepippurit ja laakerinlehdet liemeksi.
3. Laita kurkku tarjoiluvadille, kaada liemi päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.