Mainos
Mainos

Keltajuuria löytää yhä useammin vihannestiskiltä. Ne sopivat loistavasti säilöttäväksi ohuina viipaleina. Tarjoile lisukkeena punajuurien tavoin.

1 purkilliseen, 1 litraan

  • 1 kg keltajuuria
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Leikkaa keltajuurista naatit pois ja huuhdo ne. Kuori perunankuorimaveitsellä ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.

2. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi etikka, vesi, sokeri ja valkopippuri. Lisää keltajuuriviipaleet ja keitä n. 10 minuuttia.

3. Laita viipaleet purkkiin, kaada päälle kuuma liemi ja lisää kaneli. Anna jäähtyä ja laita kansi päälle. Anna maustua kylmässä vähintään viikko.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.