Säilykekeltajuuret
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667458/landscape16_9/515/290/354c7b61c16fb59505102c86e3f2b919/es/899253-1762.jpg)
Keltajuuria löytää yhä useammin vihannestiskiltä. Ne sopivat loistavasti säilöttäväksi ohuina viipaleina. Tarjoile lisukkeena punajuurien tavoin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 purkilliseen, 1 litraan
- 1 kg keltajuuria
- 1 ½ dl etikkaa
- 5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- ½ tl valkopippuria
- 1 kanelitanko
Valmistusohje
1. Leikkaa keltajuurista naatit pois ja huuhdo ne. Kuori perunankuorimaveitsellä ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
2. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi etikka, vesi, sokeri ja valkopippuri. Lisää keltajuuriviipaleet ja keitä n. 10 minuuttia.
3. Laita viipaleet purkkiin, kaada päälle kuuma liemi ja lisää kaneli. Anna jäähtyä ja laita kansi päälle. Anna maustua kylmässä vähintään viikko.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka