Sitruunaisia valkosipuleita roseepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vesi-viinietikkaliemessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 valkosipulia
- 1 tl suolaa
- 6 roseepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1/2 dl vettä
- 1 dl Rajamäen Viinietikkaa
Mausteliemi
- 2 dl Lanfranchi sitruunaoliiviöljyä
- 1/2 dl keitinlientä
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Erottele valkosipulienkynnet toisistaan ja laita ne hetkeksi kylmään veteen, jotta kuoret irtoavat paremmin. Kuori liotetut kynnet.
Keitä kynsiä noin 5 minuuttia suolalla, roseepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vesi-viinietikkaliemessä.
Laita kynnet lasitölkkiin ja ota talteen keitinliemi. Sekoita mausteliemen aineet keskenään ja kaada liemi kynsien päälle lasipurkkiin niin, että kynnet peittyvät. Sulje kansi ja säilytä purkkia jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!