Sitruunaiset valkosipulit

Sitruunaisia valkosipuleita roseepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vesi-viinietikkaliemessä.

Ainekset

  • 3 valkosipulia
  • 1 tl suolaa
  • 6 roseepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 dl vettä
  • 1 dl Rajamäen Viinietikkaa

Mausteliemi

  • 2 dl Lanfranchi sitruunaoliiviöljyä
  • 1/2 dl keitinlientä
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Erottele valkosipulienkynnet toisistaan ja laita ne hetkeksi kylmään veteen, jotta kuoret irtoavat paremmin. Kuori liotetut kynnet.

Keitä kynsiä noin 5 minuuttia suolalla, roseepippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vesi-viinietikkaliemessä.

Laita kynnet lasitölkkiin ja ota talteen keitinliemi. Sekoita mausteliemen aineet keskenään ja kaada liemi kynsien päälle lasipurkkiin niin, että kynnet peittyvät. Sulje kansi ja säilytä purkkia jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.