Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsa-perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • nippu vihreää tankoparsaa
  • 300 g kiinteitä perunoita
  • 1 kevätsipuli
  • 2 rkl tuoretta silputtua rakuunaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 sitruunan kuori
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Huuhtele parsat, leikkaa kova kanta pois ja kuori varret. Laita parsat kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä kaksi minuuttia. Nosta parsat kattilasta lautaselle, jotta kypsyminen pysähtyy.

Pilko perunat ja parsat ja laita palat astiaan. Siivuta kevätsipuli, myös vihreä osa, ja lisää perunoiden ja parsan joukkoon. Sekoita joukkoon silputtu tuore rakuuna ja kaprikset.

Valmista kastike. Raasta huolella pestystä sitruunasta kuori. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu käsin. Sekoita kuoriraasteen ja mehun joukkoon sinappi ja oliiviöljy.

Sekoita kastike salaattiin. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Perunasalaatin kevätversioon lisätään parsaa. Salaatti saa potkua sitruunalla ja sinapilla maustetusta kastikkeesta ja sopii tarjoiltavaksi vaikkapa kylmäsavulohirullien kanssa

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaVärikäs perunasalaattiVihreää parsaa tomaattisalaatillaYrttimarinoitu perunasalaattiParsakeittoa ja parsasalaattiaParsasalaattia munien ja retiisien kera
PerunasalaattiLisäkeruoatAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaParsaviikotKeventäjätVideoreseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti
  • 19.7.08:31
    Salaatit

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 26.5.07:48
    Nopeat ja helpot

    Kevyt ja helppo perunasalaatti

  • 03.07.202312:32
    Hellapoliisi

    Välimeren perunasalaatti – helppo perunasalaatti varhaisperunoista

  • 29.04.202214:22
    Vappu

    Killerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohje

  • 26.04.201708:00
    Vappu

    Paras perunasalaatti vapuksi