Vihreää parsaa tomaattisalaatilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666582/landscape16_9/515/290/b090a50fac2b3ecfaf9108502919bb1f/yG/893161-1008.jpg)
Tässä ruokalajissa vihreä ja punainen kohtaavat maukkaana lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg tuoretta, vihreää parsaa
- vettä
- 1 tl suolaa per litra vettä
- 1 kovaksikeitetty kananmuna
- 4 tomaattia
- 1 keltasipuli
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl viinietikkaa
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori parsoja muutama sentti kannan kohdalta. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Niputa parsat nuput samaan suuntaan ja sido niput puuvillalangalla. Keitä suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat vedestä.
2. Viipaloi tomaatit ja asettele vadille. Hienonna sipuli ja ripottele tomaattien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle viinietikka ja öljy. Hienonna persilja ja ripottele päälle.
3. Asettele parsat vadille. Hienonna kananmuna ja ripottele koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka