Vihreää parsaa tomaattisalaatilla

Tässä ruokalajissa vihreä ja punainen kohtaavat maukkaana lisukkeena.

Neljälle

  • 1 kg tuoretta, vihreää parsaa
  • vettä
  • 1 tl suolaa per litra vettä
  • 1 kovaksikeitetty kananmuna
  • 4 tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 6 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori parsoja muutama sentti kannan kohdalta. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Niputa parsat nuput samaan suuntaan ja sido niput puuvillalangalla. Keitä suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat vedestä.

2. Viipaloi tomaatit ja asettele vadille. Hienonna sipuli ja ripottele tomaattien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle viinietikka ja öljy. Hienonna persilja ja ripottele päälle.

3. Asettele parsat vadille. Hienonna kananmuna ja ripottele koristeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.