Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsasalaattia munien ja retiisien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen ja raikas salaatti, joka sopii hyvin grillikesteihin tai muuhun noutopöytään. Eikä parsasalaatti ole hassumpaa kevyenä lounaanakaan leivän kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • ½ kurkku
  • 1 nippu retiisejä

Kastike

  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Leikkaa parsojen kovat päät. Keitä kattilassa vettä, suolaa ja sokeria. Laita parsat kattilaan ja keitä muutama minuutti, niin että parsat alkavat pehmetä. Kaada vesi pois ja anna parsojen hieman jäähtyä.

2. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa suikaleiksi. Kuori kurkku osittain, niin että se tulee raidalliseksi, halkaise pitkittäin ja leikkaa puolikuusiivuiksi. Huuhdo retiisit ja poista juuret ja naatit, viipaloi.

3. Kerrostele kaikki ainekset vadille tai laakeaan kulhoon. Sekoita keskenään sinappi, viinietikka, öljy, vesi, rakuuna, suola ja pippuri ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Kaada kastike salaatille.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaParsaa ja katkarapusalaattiaKesäinen lohisalaattiParsa-perunasalaattiYrttimarinoitu perunasalaattiJääkylmä minttu-jogurttikeitto
KasvissalaattiAlkuruoatSalaatitKevytKasvisruokaParsaviikotKeventäjät
Välipalat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos