Herkullinen ja raikas salaatti, joka sopii hyvin grillikesteihin tai muuhun noutopöytään. Eikä parsasalaatti ole hassumpaa kevyenä lounaanakaan leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g tuoretta vihreää parsaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1 nippu kevätsipulia
- ½ kurkku
- 1 nippu retiisejä
Kastike
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vettä
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Leikkaa parsojen kovat päät. Keitä kattilassa vettä, suolaa ja sokeria. Laita parsat kattilaan ja keitä muutama minuutti, niin että parsat alkavat pehmetä. Kaada vesi pois ja anna parsojen hieman jäähtyä.
2. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa suikaleiksi. Kuori kurkku osittain, niin että se tulee raidalliseksi, halkaise pitkittäin ja leikkaa puolikuusiivuiksi. Huuhdo retiisit ja poista juuret ja naatit, viipaloi.
3. Kerrostele kaikki ainekset vadille tai laakeaan kulhoon. Sekoita keskenään sinappi, viinietikka, öljy, vesi, rakuuna, suola ja pippuri ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Kaada kastike salaatille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!