Parsasalaattia munien ja retiisien kera

Herkullinen ja raikas salaatti, joka sopii hyvin grillikesteihin tai muuhun noutopöytään. Eikä parsasalaatti ole hassumpaa kevyenä lounaanakaan leivän kera.

Neljälle

  • 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • ½ kurkku
  • 1 nippu retiisejä

Kastike

  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Leikkaa parsojen kovat päät. Keitä kattilassa vettä, suolaa ja sokeria. Laita parsat kattilaan ja keitä muutama minuutti, niin että parsat alkavat pehmetä. Kaada vesi pois ja anna parsojen hieman jäähtyä.

2. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa suikaleiksi. Kuori kurkku osittain, niin että se tulee raidalliseksi, halkaise pitkittäin ja leikkaa puolikuusiivuiksi. Huuhdo retiisit ja poista juuret ja naatit, viipaloi.

3. Kerrostele kaikki ainekset vadille tai laakeaan kulhoon. Sekoita keskenään sinappi, viinietikka, öljy, vesi, rakuuna, suola ja pippuri ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Kaada kastike salaatille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.