Kylmä tomaattikeitto lasissa

Ruokahalua herättävä ja virkistävä kylmä tomaattikeitto on mainio kuuman kesäpäivän alkuruoka. Tuo se tarjolle laseissa, joissa on korean rapea varsiselleri jokaisessa.

Kuudelle

  • 600 g tomaatteja
  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 maustemittaa tabascoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi

Tarjoiluun

  • 2 rkl sipulisilppua
  • 1/4 keltainen paprika
  • muutama ruohosipuli
  • 3 varsiselleriä

Valmistusohje

1. Silppua tomaatit ja kuumenna kiehuvaksi yhdessä tomaattimehun ja -pyreen kanssa. Anna poreilla 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Soseuta sileäksi.

2. Mausta jäähtynyt sose viinietikalla, tabascolla, suolalla, mustapippurilla myllystä ja sokerilla. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Pane kylmään pariksi tunniksi.

3. Kuori sipuli ja puhdista paprika, silppua molemmat pieneksi. Hienonna ruohosipuli. Kaada keitto kylmiin laseihin. Ripottele sipulia, paprikaa ja ruohosipulia pinnalle. Leikkaa sellerinvarret suikaleiksi ja laita niitä jokaiseen lasiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja