Kylmä tomaattikeitto lasissa

Ruokahalua herättävä ja virkistävä kylmä tomaattikeitto on mainio kuuman kesäpäivän alkuruoka. Tuo se tarjolle laseissa, joissa on korean rapea varsiselleri jokaisessa.

Kuudelle

  • 600 g tomaatteja
  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 maustemittaa tabascoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi

Tarjoiluun

  • 2 rkl sipulisilppua
  • 1/4 keltainen paprika
  • muutama ruohosipuli
  • 3 varsiselleriä

Valmistusohje

1. Silppua tomaatit ja kuumenna kiehuvaksi yhdessä tomaattimehun ja -pyreen kanssa. Anna poreilla 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Soseuta sileäksi.

2. Mausta jäähtynyt sose viinietikalla, tabascolla, suolalla, mustapippurilla myllystä ja sokerilla. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Pane kylmään pariksi tunniksi.

3. Kuori sipuli ja puhdista paprika, silppua molemmat pieneksi. Hienonna ruohosipuli. Kaada keitto kylmiin laseihin. Ripottele sipulia, paprikaa ja ruohosipulia pinnalle. Leikkaa sellerinvarret suikaleiksi ja laita niitä jokaiseen lasiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!