Värikäs perunasalaatti

Erilainen perunasalaatti, jota värittävät retiisit ja paprikat on oiva kesäbuffettien tarjoilu, mutta kyllä tämä maistuu arkiruokanakin, jolloin lisäksi ei tarvitse juuri muuta kuin muutama kinkkuviipale.

4 hengelle

  • 1 kg perunoita (mielellään uusia)
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 dl ruohosipulisilppua

Kastike

  • 2 vihannesliemikuutiota
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl chilipippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Pese ja kuori perunat; uusille perunoille riittää perusteellinen pesu. Keitä ne kypsiksi, mutta ei liian pehmeiksi.

2. Kastike: Liuota liemikuutiot desiin kiehuvaa vettä. Sekoita liemeen öljy, viinietikka, puristettu valkosipulinkynsi, chilipippuri ja suola. Maun pitää olla erittäin vahva.

3. Lohko kuumat perunat suoraan salaattikulhoon ja kaada niiden päälle kastike välittömästi. Viipaloi retiisit ja leikkaa paprikat melko pieniksi paloiksi. Silppua persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset perunoiden joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!