Voit lisätä tähän salaattiin latva-artisokan pohjia, papuja, parsakaalia tai kukkakaalia, jos haluat siitä vielä ruokaisampaa. Maukkainta salaatista tulee, kun käytät uusia perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 1 laakerinlehti
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
- ½ kesäkurpitsa
- 4 vihreää parsaa
- 100 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Pese harjalla perunat perusteellisesti. Keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Keitä niin ikään parsat ja sokeriherneet. Leikkaa kesäkurpitsa leveiksi suikaleiksi.
2. Kuori sipuli ja porkkana, kuutioi ne ja kuullota kuutiot öljyssä. Lisää sitten loput öljystä sekä viini, lisää laakerinlehti ja keitä 2 minuuttia. Ota pois liedeltä, sekoita joukkoon perunat ja jäähdytä. Siivilöi sitten öljy sekoituskulhoon ja miksaa se timjamin sekä suolan ja pippurin kanssa sileäksi kastikkeeksi.
3. Sekoita yhteen perunat, sipuli, porkkana ja kastike. Kääntele joukkoon parsa, sokeriherneet ja kesäkurpitsa. Anna maustua viileässä hyvän aikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.