Valmistus:
Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä ja paloittele suupaloiksi.
Kuutioi kurkku ja sipuli.
Tee kastike: sekoita jogurtti tai ranskankerma, sinappi, sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri kulhossa.
Yhdistä perunat, kurkku ja sipuli kastikkeeseen. Sekoita kevyesti.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Koristele tuoreella persiljalla tai tillillä.
Vinkki:
* voit lisätä salaattiin retiisejä, kapriksia tai keitettyjä kananmunia
* lisäproteiinia saat esim lohesta, kanasta, keitetyistä linsseistä
Voit halutessasi lisätä ne suoraan salaattiin.
* kevyempi versio turkkilaisella 2–4 % jogurtilla
* vegaaninen vaihtoehto kaurapohjaisella jogurtilla
Suuntaa-antavat ravintoarvot
1 annos ∼ n. 250g
Kalorit n. 200–250 kcal
hiilihydraatit ∼ 35–40g
proteiinit ∼ 5g
rasvat ∼ 6–8g